Aprilie incepe in forta [ majora ]

Daca martie a fost sa zicem asa la cota de avarie, aprilie a inceput la cota de alerta, forta majora in toata regula. Partea mai grava este ca nu a scazut traficul ci ci incasarile. Am zis ca uite, ieri a fost 1 aprilie, m-au pacalit cu incasarile dar sa vezi cum isi revine azi. N’ai sa vezi! Hai ca am aruncat un ochi pe statistici, nu e choar acelasi trafic, a scazut cu 25%, dar veniturile au scazut cu 80%! Adica daca am inchis magazinul online pentru ca nu mai exista posta internationala, acum inchidem si partea de venituri din trafic, iau concediu sau ma rog, asa cum ii zice acum: somaj tehnic.

Aprilie incepe in forta [ majora ]

In timp ce unii fac 1 milion de vizte pe zi, eu numar centii din cont. Asta e, macar au intrat si ultimii bani din publicitate ieri, sau cred ca azi, bani cica trimisi pe 26 martie. Au mers incet, ca sa nu se accidenteze, apoi intr-o saptamana au ajuns la mine in cont. Super OK. Am de platit hostigul, am vazut ieri si azi am zis ca platesc maine! Nici nu e mult, 654,88 lei. Asta e, un domeniu .eu + hosting. Unul din cele 3 pe care le am de achitat anual.

Teoretic la preturile de azi pot sa supravietuiesc doi ani, la venituri – incasari – zero. Sper sa treaca pandemia asta pana atunci si in astia doi ani sa gasesc o idee geniala de relansare a site-ului meu. Nu asta, ala de scoate bani! Daca as vinde la un pret rezonabil toate site-urile din portofoliu as mai supravietui 10 ani. Asta daca nu ma reprofilez si trec la dieta zero. Nu zero carne sau zero produse animale, zero pe toata linia. Apa, paie si bataie, atat! O fi bine?

Scaderea veniturilor AdSense e o chestie care ma pune pa ganduri. Adica tocmai cand am zis si eu ca am sarit parleazul, ca merge bine – daca 2020 se poate numi an bun, atunci cel precedent a fost exceptional! Dar care sa fie cauzele acestor scaderi majore de venituri in situatia in care traficul nu a urmat aceiasi traiectorie? Sa fie faptul ca lumea s-a saturat de vazut si altceva decat ceea ce-l interesa pe site-ul tau? Asa o fi.

De ce au scazut veniturile AdSense la blogarii cu vechime? Pai poate pentru ca nu s-au adaptat crintelor. DA, e4RO merge bine, desi mai am pana ating macar 2.000 de articole.Veniturile mele sunt acum amenintate de ceva. De ce anume? Dar ale tale cum sunt? Iti merge bine? DA, daca ai ales o nisa buna, care sa nu sufere de recesiunea de acum.

Scadere venituri AdSense

Scaderea veniturilor AdSense in 2020

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.