Cand dai si cand nu dai bani mai mult decat ti se cere?

Daca tot am rubrica de discutii, de ce sa nu vorbim si despre o postare virala de pe Social Media? Povestea e scurta: o femeie de afaceri merge la babuta din colt care vinde zarzavat si se tocmeste cu ea, ii da 4 lei in loc de 4 pe legatura de patrunjel. Apoi merge la restaurant si in loc de 170 da 200, pentru chelner un ciubuc de 30 de lei. E un oarecare talc in aceasta poveste, asa ca multi probabil isi vor reviziui comportamnetul. Sau poate NU, ca bogatul tot asa o sa faca, empatia mai greu la cei cu bani.

Cand dai si cand nu dai bani mai mult decat ti se cere?

Alex a trait bine mersi la ultimul job, cateva mii lejer castigate – hai sa nu exagerez, lejer daca il compari cu minerul, ca asa – numai usor nu i-a fost – dar cum cazare asigurata de firma, diurna, si salariu din belsug, cand mergeam pe la restaurant si noi bosorogii mai faceam cinste ca nu e chiar lejer sa tot plateasca copii, el ne zicea: pai lasati mai 10 euro la baiat [ sau fata! ], ca asa se face.

Asa se face cand ai bani, dar cand maica-ta are 100 de euro pensie si nu te-ai gandit niciodata cat munceste ca sa o completeze, parca te face asa, sa ai un gist amar in gura. Sau nu? Clar ca tu ca mama nu ai sa ceri de la copil, daca Nu vine din propria gandire, din inima ta, parintii nu au sa-ti ceara niciodata. Cat despre babute, e greu: evident ca le e si lor greu si daca lumea ar fi altfel, nu atr sta toata ziua sa-si vanda din sacosa aia patrunjelul. Avem o tara cam nasoala, asta e adevarul. Aceasta mica problema este una dintr-o mie, dar e bine sa mai cugetam din cand in cand. Nu strica sa ne mai analizam viata din cand in cand.

Zarzavat la colt de strada

Când dai si când nu dai bani mai mult decât ti se cere?

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.