Ce facem din martie?

Pentru cine nu stie, din martie 2021 Google va scoate formatele de tip link text din portofoliu si le va inlocui cu cele obisnuite, tip vide sau banner. Cei care azi fac bani frumosi din astfel de reclame postate pe site vor avea de suferit. Eu estimez o scadere a acestor venituri cu 70%, asa ca fie cei ce utilizeaza aceste formate vor creste cumva traficul, fie pot spera ca cei ce folosesc AdWords vor gasi solutii care sa le mentina rata de click. Mai pe scurt, vin vremuri grele pentru cei din mediul online.

Ce facem din martie?

Din martie cred ca sanse mai mari au cei ce folosesc variante CPM decat cei ce merg pe CPC, asa ca teoretic ar trebui sa mergi pe cresterea numarului de vizitatori pe site in mod organic. Nu e bai, cred ca deja de prea mult timp am lasat partea de optimizare in sertar. Luna decembrie se termina si in curand ajungem in 2021, teoretic este necesara o reorientare a modului de a face bani online.

Ma gandesc ca e timpul sa fac un canal de YouTube, pentru a diversifica putin sursele de venit, pentru ca desi nu sunt semne vizibile de scadere a venitului in 2021, nu stiu de ce am impresia ca asta va urma. Poate ma insel, poate ca totul va trece neobservat, dar parca de fiecare data cand au fost schimbari majore in mediul online, multi au ramas fara trafic si implicit fara venituri. Acum pare o situatie bizara, trafic va fi, dar in schimb vor scade veniturile.

Poate vrei sa citesti si:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.