Cum sa ne comportam cu persoanele dificile?

“Viaţa e nedreaptă.Dacă viaţa ar fi dreaptă, Elvis ar fi încă în viaţă, iar toţi cei care pretind a fi el, ar fi morţi”.

Aruncă o privire la speciile care apar sub forma colegilor de muncă, a şefilor, subordonaţilor, clienţilor, prietenilor, rudelor, etc- cu toţii reunite sub o eticheta unică: acea de persoană “dificilă”.

Există două zone care înlesnesc apariţia altercatiilor cu persoanele “dificile”: mai întâi, zona aşteptărilor, iar apoi, chestiunea limitelor.

Asteptarile, în general, sunt cu totul în mintea persoanei respective. Nu este de mirare că atunci când reacţionăm într-un anumit fel cu oamenii care ne-au dezamăgit suntem etichetaţi că fiind dificili. Altfel, ei devin “dificili” în ochii nostril.

Cum ne raportăm la aşteptări?

Singurul mod de a opri ciclul aşteptărilor nerealiste şi neîndeplinite este să abordezi problema la sursă, cu persoana respectivă.

O altă zona care duce la conflict este noţiunea de limite. Pentru ca lucrurile să fie clare de la bun început, este mai ok să iti schimbi abordarea. Nu se pune problema să îţi schimbi personalitatea, ci să arăţi puţină empatie. Secretul este să stabileşti cu ce fel de persoană ai de-a face şi să încerci să comunici cu acesta într-o forma nouă , schimbându-ţi abordarea.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.