Franceza mea lasa de dorit

Azi am facut un test de franceza, evident varianta scrisa, caci la vorbit sa zicem ca inca ma mai descurc. Nici la engleza nu mai sunt ce eram odata, dovada si rezultatul de la testul IELTS [ aici ar fi ceva de adaugat, relativ la modul la care aud si inteleg ce aud cand e galagie, sau sunetul e slab ]. Dar la limba franceza este clar, am scazut sub nivelul broastei la scris, la citit, tradus si vorbit inca stau bine, ba la tradus cred ca ma apropii de nivelul acceptabil [ cand ma gandesc ca acum multi ani luam bani pentru traduceri, rosesc pana la urechi! ].

Franceza mea lasa de dorit

Am un site dedicat celor ce vor sa emigreze in Canada, asa ca am decis sa fac si unul de invatare a limbii franceze. Asa am descoperit cat de slab am ajuns eu cu timpul la aceasta limba. Am facut cateva teste, la gramatica sunt praf, la scris la fel. Cu varsta se pare ca iti mai pierzi din abilitati, iar la limbi straine este la fel, daca nu practici. Adica nu citesti si nu vorbesti limba respectiva. Cititul e cheia, altfel se uita totul cu trecerea vremii si se asterne praful peste cunostintele tale de franceza.

Pentru multi limba franceza e simpla, furculision si din astea. Eu am facut din clasa a 2-a, cred ca la un moment dat o stiam bine. Chiar daca la engleza am mers mereu cu un pas in fata, ca era ,mai la moda, ca erau filmele, nu stiu de ce, dar si azi o stiu mai bine. Problema mea este ca nu am cu cine vorbi, cu cine exersa, iar filmele franceze sunt din ce in ce mai putin. Subtitrarea ne ajuta si ea sa uitam, ca e mai simplu sa citesti decat sa gandesti.

franceza

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.