HanesBrands din Arad se muta la vecini

HanesBrands este o firma care a profitat de oportunitatile din zona libera Arad ca sa faca bani in Romania, acum am inteles ca se muta la vecini. Firma activa la Curtici si lucra din ce am inteles in lon – adica aducea materiale la noi si le cosea, apoi le exporta si facea profit. Acum ceva nu-i mai place si probabil a decis sa mai profite de alte oportunitati oferite investitorilor in tarile din Uniunea Europeana. Ceva mergea nu tocmai bine, avand in vedere ca anul trecut ajunsese de la 1000 de angajati la 275.

HanesBrands din Arad se muta la vecini

HanesBrands a ales sa functioneze in zona libera Curtici, deci era evident ca nu prea gasesti forta de munca la fel cum ar fi fost daca deschidea in orasul Arad. Asa ca ze plange acum ca i-a scazut productia. Oare de ce? Si ce au facut cei 1000 de muncitori din 2017? ce produceau ei? Chiloti! A, mai zic ei ca au cam crescut salariile in Romania, ceea ce daca ma uit mai atent nu e chiar adevarat. Oare dadeau 1000 de euro pe luna fetelor? Ma indoiesc!

Minune, unde au relocat productia? In Vietnam, acolo unde prodic si cei de la Samsung, pentru ca cica chinezii sunt prea scumpi! Intelegi ce zic? Ma uit pe graficul cu indicatori economici si mi se pare mie ca se redresasera, deci daca era ok in 2010, de ce nu mai e ok in 2018? Adica a scazut productia pentru ca romanii nu faceau nu stiu eu ce? Hai sa fim seriosi, altul e secretul, dar la noi au gasit sa faca din asta o stire! Be bune mai baieti? Au plecat unii care nu plateau taxe si lucrau in zona libera? DA, salariatii si orasul Curtici o sa piarda, asta e clar. Dar cu siguranta nu tara e de vina, ci politica lor – a celor de la HanesBrands.

HanesBrands Romania

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.