Internet – Telekom, Vodafone, Orange sau Digi

Azi nu mai exista persoana care sa nu fie conectata la internet, macar pe telefonul mobil. Vorba vine, cred ca mai sunt persoane care nu au un smartphone sau chiar telefon. Totusi, daca ar fi sa alegi intre Telekom, Vodafone, Orange sau Digi, cum sa faci diferetierea intre ele. O prima selectie o poti face dupa costuri versus beneficii. Dar cum ofertele sunt cam asemanatoare, ramane sa faci comparatia la viteza internetului, iar aici sunt diferente majore intre competitori. Teoretic la global, adica la o medie a testelor, conduce Orange, urmat de Vodafone si Telekom, Digi Mobil fiind pe ultimul loc.

Internet – Telekom, Vodafone, Orange sau Digi

Hai sa vedem ce au spus testele: la viteza de download Orange este pe primul loc cu 58,28 Mb/s, iar la mare distata, adica la o viteza pe jumatate fata de primul loc, este Vodafone cu 28,45 Mb/s, apoi Telekom România cu 22,71 Mb/s si Digi cu 15,85 Mb/s. La viteza de upload Orange ramane pe prima pozitie, cu o viteza de 6,53 Mb/s, Telekom urca pe doi cu 10,95 Mb/s, Vodafone pe trei cu 10,63 Mb/s si la coada iarasi Digi Mobil cu doar 3,31 Mb/s. Sincer sa fiu la viteza asta nu as alege sa iau o cartela la ei niciodata.

La Telekom nu-mi place partea de asistenta, nu ai sa prinzi un operator mai repede de o ora niciodata, iar de rezolvat cred ca un 10% din probleme este un maxim la care doar se viseaza, de neatins in secolul asta. O zic asa cu un fel de amaraciune, caci vorbesc din experienta.

Ar mai fi cateva teste irelevante in opinia mea, asa ca o sa trec direct la reteaua 4G, sa vedem cine ofera cea mai buna conectivitate. Caci asta e standardul pentru internet care-ti da de fapt viteza aia despre care vorbeam mai sus. Orange ramane pe prima pozitie, doarca de data asta pe ultimul loc este Vodafone. Ma mira chestia asta, dar asa zic datele statistice, cu ele nu te pui. Cum rata de conectare la 4G chiar ma intereseaza, pentru ca de cate ori incarc caretla o fac pentru a avea de fapt internet pe laptop si nu pe telefon, facand HotSpot – cam incinge telefonul si descarca bateria, dar asta e [ as mai putea folosi tableta, ca tot am o baterie enorma la ea! ], ramane sa folosesc in continuare serviciile Telekom, cu intentia de a trece oarecum inapoi la Orange.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.