
Intretinerea vehiculelor pentru o functionare eficienta
Ca autovehiculul dvs sa functioneze eficient si fara sa se strice este important ca acesta sa fie verificat periodic si schimbate piesele si accesoriile care functioneaza defectuos. Mecanicii spun, o piesa defecta strica alte piese si nu spun asta degeaba. Este foarte important sa intelegem ca masina este ca un sistem in care daca doar o mica parte, o piesa nu functioneaza corect, aceasta poate duce la defectiunea altor piese sau chiar a intregului sistem.
Mentinerea unui vehicul in stare de functionare optima prin schimbarea pieselor cu functionare defectuoasa, pe termen lung este mult mai ieftin decat repararea vehiculului dupa ce acesta nu mai functioneaza.
Cum putem insa sa ne asiguram ca masina sa functioneze cat mai mult timp fara sa fim nevoiti sa ajungem la reparatii mari. Exista cateva lucruri simple pe care daca le verificam si le intretinem, acestea vor prelungi viata vehiculului.
Probabil cele mai mari probleme pot aparea la motor, de aceea intretinerea motorului trebuie sa fie pe prim plan. Reglarea bujiilor asigura scanteia necesara pentru functionarea motorului, daca acestea nu functioneaza corect, intregul sistem va fi ingreunat, de aceea este important sa schimbam bujiile periodic sau la primul semn ca ele functioneaza defectuos.
Anvelopele sa fie umflate si sa fie aliniate corespunzator. Exista posibilitatea ca o roata sa nu fie aliniata cu celelalte, acest lucru duce la o degradare rapida a cauciucurilor carora li se poate deregla directia, astfel masina va trage intr-o directie sau alta.
In timpul conducerii este bine sa fim prudenti, fara miscari bruste, accelerari si frane consecutive, acest mod de conducere agresiva supune masina la tensiuni. Ca uleiul de motor sa aiba o ungere suficienta este important sa lasam masina sa se incalzeasca conducand prudent inca de la pornire cel putin 5-10 minute dupa care daca trebuie sa mergem intr-o localitate putem rula motorul si la turatie mai mare, astfel protejam masina si va tine mult mai mult.
Daca observam ca luminitele de avertizare de pe bord ne semnalizeaza ceva defectiune, este important sa oprim, sa rezolvam problema. Cele mai comune probleme pot fi lipsa la uleiul de motor, lichidul de racire sau lichidul de frana, acestea pot fi completate usor si este bine sa le avem in plus in masina. Daca problema persista si lumina de avertizare nu dispare, sa chemam un mecanic auto pentru reparatii inainte ca problema sa se agraveze.
Inainte de orice drum este important sa verificam lampile de semnalizare si farurile, sa functioneze corespunzator, ne supunem unor riscuri majore daca circulam cu lampile de semnalizare defecte. Pentru o functionare eficienta a vehiculelor, Strenger Er-pol, importator si distribuitor de piese si accesorii auto, recomanda verificarea periodica a acestora.