Jumatate din romani traiesc cu salariul minim

De cand PSD-ul a introdus toate taxele si impozitele in salariul brut, asadar cand zici salariu brut in Romania, zici de fapt ca jumate este venitul net.Deci din 3000 de lei salariu, care pare satisfacator, ramai de fapt cu 1774 sau mai exact cu 373 de euro! Putin, foarte putin as zice eu, cam 12 euro pe zi ar fi media, adica un roman trebuie sa traiasca o zi cu venitul minim in Uniunea Europeana pe o ora! Nu suna tare bine, corect?

Jumatate din romani traiesc cu salariul minim

Unde este manipularea la noi cand vine vorba de venituri din salarii, sau ma rog veniturile unei familii? In primul rand la scutiri, caci DA, sunt tari unde impozitele ajung pana la 50% din venituri, dar nu se aplica celor ce nu au un trai decent. Hai sa vedem cum e in alte tari: in Germania de exemplu o familie de doi membri are scutire la impozitul pe venit pana la limita de 18.336 €/an, adica la 1528 de €/luna esti considerat sarac. La noi esti considerat bogat la o treime din venit!

Revenind la datele oficiale, 40% dinre romani au salariul minim, iar 10% muncesc pe acelasi venit dar la negru. Asta daca este sa ne luam dupa estimari, eu cred ca mai mult de 10% dintre romani lucreaza la negru, dar nu ai cum sa dovedesti. Asadar un roman ar trebui sa traiasca cu 258 de euro pe luna, sau 40 de lei pe zi! Asta este media zilnica, daca scazi o chirie, esti distrus! Va dati seama ca o chirie minima, o garsoniera in Arad de exemplu, intr-un cartier cam nu prea bun este de 100 de euro/luna, adica romanul nostru trebuie sa chiverniseasca 158 de euro toata luna! Mai adaugi lumina, etc. si descoperi ca este jalnic! Iar PSD-ul jubilieaza!

Venituri salariale

Jumătate din romani trăiesc cu salariul minim

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.