Messenger versus Signal si Telegram

Deja multa lume se gandeste daca va migra de pe WhatsApp pe Signal si Telegram, desi daca analizezi mai atenti intelegi ca toti vor sa-ti ia datele si sa le vanda celor ce dau mai mult pe ele. Toti cei care ofera servicii gratuite au un interes, ca doar nu sunt institutii de binefacere. Nu exista aplicatie de mesagerie care sa nu fi fost vanduta cumva unuia care a platit mai bine. Sa nu uitam ca WhatsApp a fost cumparat de FaceBook, asa ca nu ar trebui sa ne mire daca o sa auzim ca Telegram va fi si el vandut in curand.

WhatsApp versus Signal si Telegram

In principal, sursa de venit pentru aceste aplicatii sunt reclamele, oferite de dezvoltator sau de catre terti. Nu mai vrei reclame? Platesti o taxa si te scuteste de acest aspect. Dar asta inseamna ca ai scapat de supravegherea si colectarea de date? Ma indoiesc. Asadar dac aar fi dupa mine, as merge pe Signal, asta macar nu e rusesc cum este Telegram-ul. Am eu asa o reticenta cand vine vorba de rusi, dar si de chinezi. Nici americanii nu sunt usa de biserica, dar macar astia se supun reglementarilor. Cand sunt prinsi cu ocaua mica, sa ne intelegem.

Azi Zuckerberg face ce vrea el pe platforma lui si pe aplicatiile pe care le detine. Asta nu este ok, dar cui sa te plangi. Cand a fost strans cu usa in UE, si-a luat jucariile si a migrat inapoi acasa. Daca ai vazut filmul „Reteaua de socializare” ai inteles cu ce fel de om ai de a face. Tot ce conteaza pentru el sunt banii, asa ca daca nu vrei sa fii la mana lui, e ok sa migrezi pe Signal – zic si eu, desi nu stiu de ce lumea fuge de Skype, mie mi se parea ok.

Avantajele Telegram: ai la dispozitie spatiu suficient ca sa trimiti fisiere mari. Asta e singurul as zice eu, in rest tine de parerile personale ale fiecaruia. Alex il foloseste, eu NU! La miune tine de Rusia, nu o sa folosesc VK, Contacte sau mai stiu eu ce inventie ruseasca. Asa din principiu. Nici pe americani nu-i am la inima, dar uite ca europenii nu concureaza in sfera asta cu nimic. Asa ca, mergem inainte cu ce avem.

WhatsApp versus Signal si Telegram

WhatsApp versus Signal si Telegram

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.