Monese vs Revolut – ce sa aleg?
Despre cardurile Revolut am mai scris, de atunci se pare ca au intervenit ceva schimbari, evident in defavoarea clientului din Romania. In schimb despre Monese inca nu am scris, probabil si pentru ca la ce venituri incart eu lunar [ anual! ] nu cred ca merita niciuna din variante. Deci Monese este ceva mai apropiat de un cont bancar, ai inclusiv IBAN pe care poti sa-l folosesti ca la orice fel de card + cont bancar. Revolut in schimb iti da posibilitatea unui schimb valutar convenabil.
Conținut articol
Monese vs Revolut – ce sa aleg, care-i mai rentabil?
De la inceput ar trebui sa spunem ca sediile celor doua companii sunt in Marea Britanie, in spatele Revoult sunt niste rusi, in spatele Monese nu stiu inca cine se ascunde. Oricum nu conteaza. Pentru omul simplu este clar, aproape gratis poti sa-ti deschizi un cont online la ambele companii. Daca vrei sa schimbi convenabil valute cand esti plecat din tara, sau ma rog – faci plati online frecvent, alegi Revolut. Daca vrei un cont adevarat, alegi Monese. Oricum nu scapi de vesnicul 2% comision pe tranzactie, mai ales la retrageri de numerar.
Ambele variante te leaga de telefon, fiind disponibile doar prin aplicatii pe smartphone – sau/si tableta! Stau si ma intreb ce va urma dupa Brexit, avand in vedere ca ai de fapt niste conturi in UK, deci esti oarecum legat de lira sterlina [ a se vedea platile la Godaddy, in lire sunt de multe ori aproape de zero, in USD sau EURO, nu prea!].
La Monese ai un cont bancar in UK, la Revolut esti legat de un cont bancar dar in lei, din Romania. In primul caz este interesant ca nu ai nevoie de resedinta, deci nu ti se cer date legate de acest aspect. Daca vorbim de avantaje si dezavantaje, hai sa vedem cum stam. Monese ia 2% pentru transferuri, Revolut zero [ cu limita de 20.000 de lei lunar, apoi comisionul este mai mic, respectiv 0,5%! ]. Ambele aplicatii se instaleaza cu ajutorul unui SMS si a unui link de conectare.
Avantaje Revolut versus Monese
Daca vrei sa trimiti bani international cu Revolut, nu te costa nimic daca te incadrezi in limita a 20.000 de lei [ aproximativ 4.000 de euro ], iar daca ai un cont Premium sau Metal nu ai niciun comision indiferent de suma. In weekend comisionul este de 0,5% indiferent de tipul de cont pe care-l ai. La Monese ai de dat 2% din suma, ceea ce e de luat in seama. In schimb la un cont Premium, nu ai costuri [ ai oricum de dat pentru intretinere! ].
Cat costa un card Premium Revolut?
Hai sa incepem cu retragerile de numerar. La Revolut poti scoate maxim 800 de RON/luna gratuit, apoi dai 2%. Adica sa zicem ca ai de scos 10.000 de lei lunar, platesti 184 de RON sau 38 de euro! Asta daca vrei sa ai mereu cache la tine si nu platesti cu cardul. Daca dai 30 de lei pe luna, ai un card Pemium, iar cu 55 de lei unul Metal. In cazul cardului de 30 de lei lunar, suma ce poate fi scoasa din bancomat lunar se dubleaza, devenind 1.600 RON. La acest cont suma limita ce poate fi scoasa la ATM-uri fara comision este de 2.400 de lei, apoi acel 2%. Calcul de mai devreme devine: 55 lei pe card si inca 152 de lei, ca sa ajungi la acei 10.000 de lei extrasi.
Avantaje card Monese
La Monese este avantajos ca limita de extragere de la ATM fara comision este de 200 de euro lunar. Peste aceasta suma vei plati 2% comision. Pentru a incarca caontul este suficient sa trimiti bani in contul tau folosind IBAN-ul, deci poti sa primesti si banii pe servicii, la fel ca in orice cont obisnuit.