Pastrarea corecta a testelor de glicemie

Pachetele cu benzi de testare vor fi păstrate într-un loc uscat şi răcoros la o temperatură sub 4 – 40°C. A nu se expune la lumina directă a soarelui și la căldură. A nu se congela, dar nici nu trebuie ținute la frigider. Benzile de testare a glicemiei sunt utilizate pentru a măsura nivelul de glucoză din sângele unei persoane, fiind un instrument esențial pentru monitorizarea zilnică a glicemiei în cazul persoanelor cu diabet zaharat. Principiul de măsurare al benzilor de testare a glicemiei se bazează pe o reacție chimică care are loc între glucoză și substanțele chimice prezente în banda de testare. Această reacție produce un curent electric, iar aparatul de măsurare al glicemiei (glucometrul) măsoară acest curent pentru a determina nivelul de glucoză din sânge.

Pastrarea corecta a testelor de glicemie

Iată cum funcționează în detaliu principiul de măsurare al benzilor de testare a glicemiei:

  1. Zona de testare: Banda de testare conține o zonă mică și transparentă în care se aplică picătura de sânge.
  2. Enzima: În zona de testare, există o substanță numită enzimă specifică pentru glucoză. Această enzimă este de obicei glucozoxidază sau dehidrogenază glucoză.
  3. Reacția chimică: Când sângele este aplicat pe zona de testare, glucoza din sânge reacționează cu enzima specifică, generând o reacție chimică. Această reacție transformă glucoza în gluconolactonă și în același timp produce peroxid de hidrogen.
  4. Curent electric: Reacția chimică produce peroxid de hidrogen, care servește ca acceptor de electroni și determină un curent electric. Cantitatea de curent electric generată este direct proporțională cu nivelul de glucoză din sânge.
  5. Citirea rezultatului: Aparatul de măsurare a glicemiei (glucometrul) măsoară acest curent electric și convertește această valoare într-un rezultat numeric, care reprezintă nivelul de glucoză din sângele testat.

Așadar concluzia este clara, aparatul funcționează pe baza reacției chimice a enzimei de pe lamela, în funcție de temperatura de stocare și a contactului cu aerul și a razelor solare ea își poate modifica structura, iar prin urmare măsurătoarea poate fi eronata. La fel este și cu păstrarea testelor o perioada lunga de timp, chiar dacă ne încadrăm în perioada de garanție.

teste de glicemie

Păstrarea corecta a testelor de glicemie

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.