Studiu de caz, bloguri IT

M-a provocat un coleg de pe SeoPedia sa scriu despre un site de IT si pretul lui de vanzare. Mai pe scurt cineva are mai multe site-uri pe nisa IT si vinde unul dintre ele cu 4500 de euro. Venitul declarat al site-ului este de 300 de euro pe luna, la un trafic de 350 de unici pe zi. Am sa incerc sa analizez situatia, sa vedem daca este posibil asa ceva, cam care ar fi riscurile cumpararii unui astfel de site si daca datele declarate au sansa de a fi reale sau nu.

Studiu de caz, bloguri IT

Site-ul de tehnologie cum se intituleaza el are patru categorii, Android, Windows, Stiri IT si Tutoriale. Deci in cele peste 70 de articole ataca cam tot ce tine de nisa IT&C pentru incepatori, asadar sa vedem mai intai daca este posibil sa obtii cei 10 euro pe zi din 300 de vizitatori. Din datele obtinute de pe cele 100 de site-uri din portofoliu pot zice ca poti obtine maxim aproximativ 20 de clic-uri pe reclamele AdSense pe zi. Deci ar trebui sa ai o medie de 50 de centi pe click. Nu este imposibil.

just meSite-ul are sub un an vechime, deci sansele sa scada in trafic fara un SEO de calitate sunt mari. Am avut si noi un site care in primul an a mers perfect, aducand in jur de 300 de euro, dar la un trafic substantial mai mare, peste 1000 de unici pe zi. Evident alta nisa. Nu zic ca nu avem si site-uri care au cam 10 vizite pe zi si din 2 click-uri aduc cam 2 sau 3 euro, dar asta nu se intampla zilnic. Totusi asta depinde de cat de bine stii sa folosesti AdSense, ce tipuri de reclame ai si unde le plasezi. O sa analziam in continuare si subiectele abordate pe site, pentru ca ele ne pot edifica oarecum daca ce spune vanzatorul este sau nu real.

Aplicatii Android gratuite

O nisa destul de ofertanata pentru cei ce vor sa obtina venituri din site-urile de IT, de exemplu daca vrei sa afli care sunt aplicatiile de desenat pe telefon sau tableta poti cauta pe Google Play dupa aplicatia ibis Paint X, ce poat efunctiona atat pe tablete unde evident se foloseste mai usor, dar si pe telefonul mobil care foloseste sistemul de operare Android. Aceasta vine la concurenta cu alta aplicatie: Medbang. In mod evident se adreseaza copiilor, nu cred ca un matir se apuca de desenat si colorat pe telefon.

Aplicatii de desenat pe telefon

Aplicatii de blocare ecran telefoane cu Android

Desi majoritatea telefoanelor vin cu aplicatii care permit blocarea telefonului cu parole sau modele [ o chestie cu puncte pe care trasez un contur sau model doar de tine stiut ], poate ca vrei ceva mai diferit, asa ca poti incerca cateva aplicatii pentru Android numite generic Lock screen pattern. Daca doresti o astfel de aplicatie  poti incerca Lock screen pattern de pe Magazinul Google Play apasand aici. Problema sunt reclamele care tot apar daca nu e cumparata, asa ca ar trebui sa stii asta de la inceput.

Sunt o gramada de aplicatii android care ofera blocarea ecranului, poti incerca de exemplu Lock screen (live wallpaper) – care ofera in plus si diferite poze pe ecran. Eu recunosc ca merg pe recunoastere faciala care ma scapa de probleme. Nu mai dau cu degetul pe ecran, pur si simplu privesc ecranul si acesta se deblocheaza. 

Concluzii

Banuiesc ca ati prins ideea cu aplicatiile gratuite pentru telefoane si tablete cu Android, revenind la ideea initiala a articolului, sincer sa fiu chiar as fi curios cum poate cineva genera 300 de euro lunar cu doar 350 de vizitatori pe site. Nu zic ca e imposibil, ci doar ca este greu. Atunci de ce ai vine un astfel de site cu venitul pe un an si ceva? Asta in ideea ca site-ul tau inca nu a facut 12 luni.

telefonul mobil

Aplicații de blocare ecran telefoane cu Android

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.