Timisoara – Ce poti vizita in orasul de pe Bega?
Dupa cum bine stii deja, Timisoara se numara printre cele mai frumoase orase ale tarii noastre. Ceea ce diferentiaza acest oras de restul este patrimoniul cultural si arhitectural impresionant. Un city break de weekend cu cazare in Timisoara este suficient pentru a vizita toate locurile interesante din acest oras. Daca iti doresti sa iti creezi un itinerariu, tine cont si de propunerile noastre.
Conținut articol
1. Piata Victoriei din Timisoara
Piata Victoriei este un punct de atractie al orasului, avand in vedere faptul ca se afla pe bulevardul in care Timisoara a primit titulatura de „primul oras liber din Romania”, in data de 20 decembrie 1989. Avand in vedere ca pe aceasta strada este permis doar accesul pietonilor, te poti plimba in voie, fara a fi deranjat de trafic.
Pe faimosul bulevard se afla numeroase atractii turistice, cum ar fi Palatul Lloyd, statuia Lupoaicei si alte cladiri cu o arhitectura unica, veche de sute de ani. In imediata apropiere se afla si Piata Operei, iar denumirea acesteia provine tocmai de la faptul ca aici se afla un imobil emblematic al Timisoarei, Opera. Cladirea impunatoare prezinta elemente neobizantine si renascentiste, fiind renovata de curand.
2. Castelul Huniade
La doar cateva minute de Piata Operei vei regasi un alt punct de interes al Timisoarei. Mai exact, vorbim despre Castelul Huniade. Stiai ca acest castel este cea mai veche cladire din intreg orasul? Procesul de constructie a avut loc intre anii 1308-1315. La momentul actual, castelul nu este deschis publicului, insa ii poti admira frumusetea exterioara.
3. Casa Bruck
Daca ajungi in Timisoara, nu uita sa ajungi si pe strada Florimun Mercy, unde se afla Casa Bruck. Este vorba despre un imobil surprinzator, ce a fost realizat in anul 1910 de catre arhitectul de origine maghiara, Laszlo Szekely. Designul unic atrage vizitatorii ca un magnet, remarcandu-se influente din stilurile Art Nouveau si Secession. Desi cladirea este ingusta, este creata pe 4 niveluri si se remarca printr-un caracter usor eclectic.
4. Palatul Miksa Steiner
Printre cele mai apreciate cladiri din Timisoara se afla Palatul Miksa Steiner, al carui proces de constructie a fost finalizat in anul 1909.
Din punct de vedere al designului, palatul are trei etaje si este creat in stil Art Nouveau. Fascinante sunt simbolurile ce se regasesc pe partea exterioara a cladirii, mai exact, stupii de albine.
5. Raul Bega
Raul Bega este reprezentativ pentru Timisoara, iar o plimbare pe malul sau poate fi o adevarata incantare in luna ianuarie, cand temperaturile ating chiar si 20 de grade. Soarele stralucind, atmosfera ca de primavara si o priveliste de vis. De toate acestea te poti bucura in Timisoara. Partea vestica a tarii este una cat se poate de frumoasa, deci ar trebui sa o vizitezi in 2023.