Acceptarea site-ului pe Google AdSense
Daca ai un site [ sau blog ] si vrei sa-l monetizezi cu Google AdSense in 2020 ar trebui sa stii carteva lucruri importante. Site-urile nu mai sunt asa de usor acceptate in program, adica ai nevoie de ceva continut si mai ales trafic pe site. De ce? Pai pentru ca ce rost are sa afisezi AdSense pe un site cu 2 afisari pe zi? Continutul trebuie sa fie relevant si cel mai important este sa se poata asocia continutul cu cerintele celor care vor reclame. DA, Google urmareste ce cauti tu si iti mai afiseaza si continut contextual. Dar in principal ai nevoie de un site „bun”.
Acceptarea site-ului pe Google AdSense
Au trecut vremurile cand scriai 10 articole pe un site nou si erai acceptat in programul AdSense. Acum ai de munca destul de multisor. Pe vremuri era suficient sa ai un site acceptat si gata, puneai codul pe 100 de site-uri. Azi e putin diferit, fiecare site este analizat separat. Ai grija ce continut publici pe site, citeste de 10 ori cerintele pentru a publica anunturi AdSense pe site, abia apoi pleaca la drum. Vezi ca exista o lista de subiecte care nu sunt admise si nu sunt compatibile cu AdSnese. Nu le aborda, risti sa ramai fara cont, pacat de munca ta.
Exista alternative la AdSense? DA, exista doar ca platesc de 10 ori mai putin! Am vazut site-uri care produc mii de euro lunar din AdSense. Evident ca asta inseamna trafic, ca sa-ti faci o idee: la 50.000 de unici pe luna ai putea castiga 500 de euro. Adica cam 1 euro la 100 de vizitatori, iar asta in dependenta de tara de unde vin cititorii, limba site-ului, etc. Daca traficul este preponderent din Romania, venitul depinde de nisa site-ului. Nu am sa dau eu acum nise care platesc mai bine, ci am sa va zic doar ca ce este peste 10 centi/click e ok.
Asa cum ziceam pentru Romania si Republica Moldova nu prea vad alternative la Google AdSense. Pentru SUA sau alte tari precum UK sau Germania si Italia DA, ar fi alte variante. Dar asta ar insemna sa ai site in engleza, germana sau italiana. NU in limba romana! Hai sa vedem ce ai mai putea incrca: afiliere, articole publicitare. Sa le luam pe rand: aflilierea – adica sa vinzi produsele altora si sa iei comision. Nu e imposibil, insa este destul de greu. Ai doua variante: site excelent si cu trafic nisat, FaceBook. Articole publicitare: te las pe tine sa calculezi cat ar trebui sa iei de la un client si de cati ai nevoie lunar ca sa castigi 500 de euro!