Achizitionarea criptomonedelor

Teoretic merita sa investesti in criptomonede, ma uit azi de exemplu la BTC, care a fluctuat numai azi intre 9.805 si 10.512, adica o marja de 707 dolari, nu e rau nu-i asa? Asta evident daca vei cumpara minim 1/7 BTC, sa ai si tu 100 de dolari profit intr-o zi, cu o investitie de 1400 de dolari. Da, pentru cateva zeci de dolari poti investi maxim 1000 de dolari, nu e o suma mare pentru cei ce vor sa fie investitori in criptomonede. Mai ramane sa evaluezi costurile, de unde cumperi si unde vinzi [ evident ar trebui sa fie acelasi site! ].

Achizitionarea criptomonedelor

In graficul de mai jos avem evolutia BTC pe o luna, vedem un minim de 9.440 si un maxim de 11.956, deci 2516 dolari profit daca erai pe faza. In mod normal incepi sa cumperi cand creste macar doua zile la randsi vinzi la fel, cand scade doua zile la rand. Daca mergi pe linia asta, ai fi cumparat probabil pe la 9.506 si vindeai la 11.278, cu un profit 1.772 de dolari, hai 1500 $. Nu suna deloc rau, nu-i asa? Un minim de 150 de dolari la o investitie de 950!

Oare merita sa stai cu portofelul plin de BTV un an? Eu zic ca nu prea, pentru ca hai sa vedem evolutia pe un an, minimul a fost de 3.200 $ si maximul de 12.575 $ dar cu un risc mare sa o ia la vale. DA, chiar si azi ai putea vinde la 10.388, deci ai avea un profit de peste 7.000 de dolari! Nu mai fac calcule la doi sau trei BTC. As investi in maxim 5, adica la pretul minim din ultimile 12 luni ar fi cam 16.000 de dolari investiti in criptomonede [ aici am dat exemplul BTC, dar te poti juca cu oricare din ele! ], deci daca luai 5 BTC aveai acum minim 35.000 de dolari, aproape 20.000 de pus la ciorap.

Cat timp va rezista Bitcoin-ul pe piata? Destul de mult daca nu intervine legea, pentru ca sunt destui dispusi sa riste in astfel de „jocuri”, pentru ca eu consider ca asta e un joc, cineva a invetant o chestie care poate sa dispara la fel de repede cum a si aparut, neavand un suport in viata de zi cu zi a unui om obisnuit. Deja legislatia se adapteaza si impoziteaza tranzactii cu bitcoin, asadar nu mai e mult pana cand va fi la fel ca orice fel de activitate investitionala.

Care e deosebirea dintre investitiile la bursa si criptomonede? Pai la bursa sunt listate si tanzactionate diverse chestii care sunt cat de cat legate de viata reala, in timp ce criptomondele sunt 100% virtuale si au valoare atata timp cat lumea crede in ele si investeste. Momentan merge, deci daca ai bani de riscat, de ce sa nu intri in hora?

Evolutie BTC

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.