Adevarat sau fals in SEO

Nu o sa dau eu sfaturi SEO din doua motive, chiar daca ma pricep nu sunt un AS, chiar daca e adevarat ce spun, multi vor considera ca este fals. Asa ca va invit sa vedem ce e adevarat si ce nu din tehnicile SEO care se vehiculeaza pe net.  Cat din ceea ce se spune va si ajuta, sau ce anume va trage in jos, puteti vedea doar pe propria piele. Noi nu facem absolut nimic din ceea ce se spune mai jos. Si nici nu oferim servicii SEO, pentru ca aproape nimeni nu le plateste in raport cu efortul depus.

Sfatiri SEO

1) Se spune ca e bine din punct de vedere SEO sa ai in numele domeniului macar unul din cuvintele pe care vrei sa fie gasit site-ul tau. Am un exemplu care demonstreaza contrariul, sa fie exceptia care confirma regula sau realitatea? Utilizarea domeniilor EMD (exact match domain names) este contoversata, teoretic ar trebui sa fie considerat relevant un domeniu care are in denumire cuvitele cheie. De ce? Pai sa zicem ca un articol pe un site generalist cu autoritate mare, trateaza subiectul respectiv mai bine din punct de vedere SEO. Ok, si mai departe? Daca e vorba de stomatologie, cu siguranta pe un site de profil, informatiile sunt mai multe si mai de calitate – cel putin in teorie.

2) Tagul TITLE – sa aiba un cuvand cheie cel putin, sau si mai bine sa fie o combinatie de genul long tail. Este evidenta aluzia, doar ca in cazul unei concurente mari, risti sa ajungi la coada – cozii.

3) Taguri H – de la 1 la 4, cel putin asa sugereaza unii. Exact cum am pus noi H2 la „Sfaturi SEO„, chiar sunt curios unde vom fi peste ceva timp in cautarile legate de acest keyword. Cat despre Bold si italic lumea este impartita in doua tabere, evident diametral opuse ca parere pro si contra.

4) Frecventa unui cuvant cheie sau densitatea lui in text. Corelat cu lungimea texteleor, dupa unii un minim de 250 – 300 de cuvinte si pana la 600. Mai usor va dati seama de efect studiind primele pozitii in SERP.

Aceste sfaturi sunt pentru SEO On Page, deci tine de ce faceti voi cu site-ul vostru, fara a depinde de altii. O sa discutam si despe SEO Off Page, cat de curand. Scopul articolului este dezbaterea, dar daca ti se pare interesant, poti folosi cele scrise si ca o informatie.

Fireme SEO

Sfaturi SEO

Poate vrei sa citesti si:

3 comments

 • Gelu

  Mi se par chiar bune sfaturile SEO on Page date de voi, iar daca totul e completat si de un continut de caliate, desi de multe ori doar bla bla bla, aduce o pozitionare mai buna, dar un Bounce Rate mare (adica rau – omul sta putin pe site-ul tau), o vechime a domeniului si o constanta in a publica continut fresh – nu exagerat – pana la urma un site de firma de exemplu, nu e un blog sau site de news, ca sa fii obligat sa scrii zilnic cate 20 de articole.

  Legat de site-ul vostru, cred ca stati bine, aveti cache de la Google zilnic deci e ok. La mai mare!

 • Lorena

  Eu deja sunt abonata la e4Ro, mai ales ca am inceput colaborarea pe iRomania, chiar imi prind bine sfaturile de la voi.

  Astept si partea cu SEO Off Page, mult mai interesanta, caci este si cea mai controversata, caci ea aduce „animalele” pe noi si ne penalizeaza! 🙂

 • Bebe

  Poza pusa face mai mult decat 100 de articole in domeniu, am citit tot, dar cand am ajuns la poza, am inteles ca puteam sa ma uit doar la ea, deci cred ca un Alt pe poza face bine! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.