Al Pacino vs Robert De Niro

Am revazut ieri filmul Parfum de femeie cu Al Pacino in rolul principal – un locotenent-colonel orb in rezerva care apeleaza la serviciile de companion ale unui tanar elev. Varianta filmului din 1992 este aproape total diferita de cea veche, dar ambele au cam aceiasi idee: satul de viata in intuneric, Frank Slade interpretat evident magistral de Al Pacino ar vrea sa-si puna capat zilelor, dar este impiedicat de proaspatul sau angajat Charlie Simms. Asa se leaga intre ei o conexiune, care se finalizeaza cu ajutorul colonelului in „procesul” de exmatriculare al elevului.

Al Pacino vs Robert De Niro

Evident ca lumea il stie pe Al Pacino din rolul sau fin capodopera Nasul, eu il tineam minte din Serpico – un film bazat pe fapte reale. Pe de alta parte Robert De Niro este castigatorul a doua premii Oscar, iar la fel ca si primul actor, a jucat in Nasul II – in rolul lui Vito Corleone. Asadar tanarul Vito a fost interpretat de Robert, in timp ce Michael de Al Pacino. Nu stiu daca cei doi au mai jucat impreuna, am sa caut pentru ca nu-mi amintesc.

Nici nu stiu de care-mi place mai mult, caci si Pacino dar si De Niro sunt atat de buni, incat teoretic nu ai cum sa-l alegi pe cel mai bun dintre ei. Legat de filmul Nasul, Robert De Niro a participat la selctiile pentru mai multe roluri, dar nu a fost sa fie el Michael, nici Sonny. In schimb a jucat magistral in Taurul furios din 1980 – pe care l-am vazut la Cinemateca din Bucuresti [ am fost impresionat! ]. Filmul a fost laureat cu atatea premii Oscar ca mai bine nu le enumar, ca o sa va plictisiti.

Ca diferente intre cei doi  ar fi faptul ca Al Pacino nu a fost niciodata casatorit, in timp ce De Niro a fost casatorit de doua ori si are nu mai putin de sase copii. Asadar, mari actori, primul nascut pe 25 aprilie 1940 [ 78 de ani ] si al doilea putin mai tanar, nascut pe 17 august 1943. Aceiasi generatie, mari actori americani de origine italiana!Mai multe despre ei gasiti cu siguranta pe www.Actori.Info – un site despre actori si filmele lor!

Al Pacino vs Robert De Niro

Al Pacino vs Robert De Niro

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.