Am pierdut legatura cu realitatea

Discutam azi cu Marius despre munca si salarizare in Romania, am inteles ca se ofera 50 de lei pentru curatenie intr-o garsoniera in Bucuresti, adica 11 euro – minimul european pe ora, nu pe doua sau trei. Evident ca nu este chiar putin raportat la salariul minim pe economie, deci ca sa strangi 2000 de lei, ar trebui sa faci curat de 40 de ori pe luna, cum mergi sa zicem de doua ori la o persoana, ar fi 20 de clienti! Daca stai 3 ore la unul + drum, deci poti face 2 clienti pe zi. Intr-o saptamana adica cinci zile ar fi 10, iar in doua saptamani mergi la fix 20!

Am pierdut legatura cu realitatea

Din cele de mai sus reiese ca fara a scade cheltuielile de transport, nu stiu cat este un abonament pe toate mijloacele de transport – nelimitat – omul abia scoate un minim pe economie. Nu zic ca nu sunt persoane care nu ar accepta acest minim, doar ca nu pentru mult timp, ci ca ceva temporar – daca nu ar fi asa, ar insemna ca omul se autocomplace in mizerie, ceea ce iar nu e ok. Iar cand primesti minimul oferi minimul – exact ca si in cazul serviciului de content writing [ dai 1 leu si primesti exact ce ai platit, adica varza! ].

Ne-am invatat sa oferim salarii cat mai mici pe considerentul ca exista cerere si oferta, dar uitam ca oferta trebuie sa fie decenta ca sa avem pretentii la servicii de calitate – decente. Vrem sa traim bine, atunci platim bine, nu-i asa? Platesti la o seta si stai la o stea, vrei sapte stele, pai platesti la sapte stele. Ok, nu e greu sa faci curat – culmea ca mie mi se pare asa de greu,incat accept cu greu chemarea sotiei la curatenie! De aia zic, eu la 10 euro nu plec de acasa decat daca nu am ce face.Hai sa explic de ce nu e ok sa ai o acoperire de 100% pentru servicii? Pentru ca daca ar fi asa, atunci toti ar merge pe eficienta 100% dar asta nici motirul nu o face, ca nu are randament 100%! Nu polemizez pe subiect, de aia am si spus ca eu am pierdut legatura cu realitatea nu restul.

Menajera în București

Menajera în București

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.