Am pierdut trenul de la schimbul valutar

Sunt blocat in perioada asta in Republica Moldova si ma gandeam sa fac un ban cinstit din schimbul valutar, pentru ca pentru cine stie, in partea asta a Europei, cursul la leul moldovenesc este mai tare ca ienul japonez! Asa ca am facut eu un calcul dupa ce am studiat cum variaza cursul oficial si cel de la casele de schimb. Acum o saptamana euro si dolarul erau la case mai scumpi decat la cursul oficial. Cumparau astia de ziceai ca-i penurie de valuta. Asa ca am zis, mai cat o sa creasca euro asta? Nu ar fi bine sa schimb acum si sa astept sa scada?

Am pierdut trenul de la schimbul valutar

Am zis dar nu am facut, daca schimbam sa zic asa, cam 5000 de euro, azi as fi avut cam tot atata in plus, dar in lei moldovenesti. Pentru ca DA, cursul a scazut. Teoretic as fi putut castiga un leu moldovenesc la un euro. Daca s-ar fi circulat prin vama, ar fi mers si o speculatie cu lei romanesti, adica sa-i cumperi din Moldova, ca sunt mai ieftini ca niciodata!

Dar nu am vrut sa ies din casa, ca stai asa, ca merg maine, ca oricum am bani pentru doua sau trei luni de stat in casa, pana cand ma uit la curs si observ ca am pierdut trenul. Toate valutele au luat-o la vale, ar fi trebuit sa cumpar, dar cu ce, ca nu am lei moldovenesti. Am doar cativa euro pusi la ciorap, pentru zile negre. Pe 8 aprilie euro era 20,20 si azi este 19,77 MDL. O diferenta de 43 de bani la oficial si peste 50 de bani la casele de schimb. Poate mai vine trenul odata, ca tare as vrea sa castig asa usor niste bani!

Google icon

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.