Amenzile primite de soferii romani in Europa

Cred ca cel mai aiurea te simti cand primesti o amenda si nu te asteptai, am patit si eu de cateva ori cand mergeam intre Brasov si Barlad, pentru ca am cam depasit viteza legala in localitate, desi acum sa fim seriosi – in multe localitati cu o singura banda se merge cu 70 de km/h, iar eu ma taraiam cu 50 la ora pe doua benzi pe sens si banda dubla continua la mijloc. Asta este, sa vezi cum e sa iei amenda pentru vigneta in Ungaria, mai exact lipsa ei!

Amenzile primite de soferii romani in Europa

In Ungaria ai nevoie de vigneta de exemplu, doar daca mergi pe autostrada – iar astia te filmeaza din mers si verifica daca o ai, apoi iti vine frumusel amenda acasa! Cand mai treci vama, apare daca ai platit-o sau nu, iar daca ai facut imprudenta sa nu o platesti, dai un ban gramada din buzunar! Intrebarea cel mai des intalnita este cum achiti amenzile primite in strainatate? Pai prin banca, evident!

Avand in vedere ca si Romai aeste una din tarile UE amenzile va vin acasa in plic si cu instructiunile de plata in limba romana, deci nu prea aveti cum sa va incurcati. Teoretic mergeti la o banca si cu datele primite va achitati amenda primita in Ungaria sau orice alta tara din Uniunea Europeana! Din fericire romanii nu sunt cei mai amendati in Uniunea Europeana, cam 40 de mii anul trecut. Nici valoarea medie a amenzilor nu este cine stie ce, in jur de 45 de euro! Asadar, platoti la timp ca sa nu va treziti ca se tripleaza amenda si ca o sa dati cat nu face! Sau si mai bine, circulati regulamentar si ati scapat de orice problema!

Amenzi auto

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.