Amintiri despre Phoenix

Fac parte din generatia care a crescut cu trupa Phoenix, cea legendara in care cantau Mircea Baniciu, Josef Kappl si Mani Neumann, alaturi de cei mai cunoscuti. Ce ar fi trupa fara Ovidiu Lipan Tandarica? DA, au dat mai departe stafeta, dar mai auzi azi ceva de trupa? NU, pentru ca aia a fost perioada de aur, cand compuneau toti si cantau atat de frumos. Asa ca ce mi-am zis eu? Sa va dau o ora si jumatate de muzica buna, nu trebuie decat sa apasati play si gata!

Amintiri despre Phoenix

In mod cert nu aveam cum sa aud de ei la infiintare in 1962, dar de prin 1975 eram deja fanul lor, cand am cumparat albumul Cantofabule, apoi le-am descoperit si pe cele aparute anterior. Asa am inceput sa adun primele viniluri, iar la loc de cinste sta si Mugur de fluier, pe care-l mai am si acum in rama, pe peretele din sufragerie. Face ceva bani, zic eu! Original. Bine ca mai am pick-up-ul functional, cand ma apuca nostalgia si nu vreau sa ascult de pe YouTube, pun boxele de 50 de Wati si gata, sperii vecinii.

Mica tiganiada cred ca o stie toata lumea si evident ca in interpretarea lui Mircea Baniciu face cat sa merite sa ai discul in casa. Schimbam registrul si ascultam Orient Express. Ti-e dor de un solo facut de Mani Neumann? Asculta cu atentie melodia Negru Voda. Hai ca v-am facut curiosi, nu-i asa? Boxele la maxim si/sau castile pe urechi si sa ascultam un concert Phoenix care merita sa lasati totul deoparte, iar daca aveti smart TV, e cazul sa vedeti clipul la rezolutie Full HD. Chiar daca filmarea nu e la aceiasi calitate.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.