Gogu

Analzia trafic site

Azi fac analiza traficului pe site-ul meu, desi nu stiu daca ma ajuta pe mine sau pe cititorii mei cu ceva. Observam ca traficul venit din Social Media este aproape jumatate din total. Rfereal e cam 7% ceea ce nu e chiar rau, trafic direct exista deci teoretic cineva stie ce cauta, iar traficul organic este aproape 40%. Nu e nici asta tare rau, dar speram sa fie pe la 60%, ca sa fie bine. Se observa cresterea majora din Social Media cand se posteaza mai mult. In schimb vad o scadere a celui organic exact in aceleasi perioade. Coincidenta?

Analzia trafic site

Analizand datele in WMT vad ca au fost ceva vizitatori din Yahoo si Bing, ceea ce e ok. Venitul a fost insa repartizat diferit fata de trafic, adica 51% din venit a fost din organic, 30% din social si restul din traficul direct si referal. O chestie interesanta: am avut cam 11% din venituri din recomandarile de la Google [ cele de pe site, evident ]. Adica admiterea unui site pentru recomandari face ceva in plus, iti creste veniturile – nu cu 50% cum ar fi placut, dar nici 11% nu e putin.

Ce mi-a placut la raportul din WMT si Analytics: ca am posibilitatea sa vad ce fac cititorii mei. Adica imi arata traseul de la pagina accesata pana la iesirea de pe site. O chestie interesanta si la care va trebui sa ma gandesc. Cele mai multe renuntari la a citi pe site sunt pentru prima pagina [ sau index, root ]. Cel mai insistent cititori a citit 12 pagini, cert este ca foarte putini au facut asta, dar au fost si din astia.

Avantajul unui astfel de studiu – facut de voi personal nu ma refer la al meu – este ca poti vedea efectiv ce anume informatii cauta cititorii tai pe site. O sa revin cu continuarea alalizei, chiar si pe mine m-a surprins cate chestii noi am aflat azi.

Analiza trafic

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.