Angajati si angajatori
Citeam azi pe blogul lui Cetin despre angajatii care isi iau mereu libere atunci cand li se nazare. Iar de aici si pana la dezbateri lungi nu a fost decat un pas [ mic pentru om, mare pentru omenire! ]. Toti sunt specialisti in angajari, apar ca dupa ploaie smecherii de la HR, se discuta aprins cum e sa fii angajat, cat sa muncesti pentru mizerul salariu romanesc, cum nu se adapteaza tinerii la realitatea zilelor noastre [ sau ma rog, de fapt generatiile mai vechi nu se adapteaza, discutia e prea lunga! ].
Angajati, angajatori – cum ne adaptam la piata muncii
Atat de multe situatii sunt aici – adica pe marginea subiectului se pot face mii de scenarii – incat acum stau si eu si ma gandesc daca am facut bine sa deschid subiectul asta. Am citit cam peste 100 de comentarii pe site-ul lui Cetin, zeci de situatii de analizat. Unul a venit acasa dup ani buni de stat „afara”, nu prea i-a mers si sa- facut bugetar. OK, asta e realitatea, nimeni nu vrea sa inceapa o afacere de la tejghea, angajeaza si culmea – nu-i merge.
Mai face cineva afaceri familiare? NU, ca e greu sa fii one man show, iar banii nu curg ci picura. Altul descopera ca nu e sluga la stapan, sau ma rog – argat – dupa caz. Asta la minimul pe economie sau pe aproape. Nu vreau sa ma dau eu ala desteptu’, asa ca daca ai o opinie pe tema asta, discutam prin comentarii. Nu azi, ca precis nu trece nimeni pe aici sa vada ce am mai scris, dar peste cativa ani subiectul sunt sigur ca va fi tot fierbinte.
La final va dau un sfat: cititi o carte care se citeste repede – are sub 200 de pagini:
Cel mai bogat OM din Babilon – George S Clason
Eu am primit cartea azi de ziua mea, am de gand sa o citesc, desi cu siguranta mie ca fost patron si angajat, acutal freelancer, nu cred sa-mi mai foloseasca. Variante clasice de a face bani stiu deja. Sau ma rog, cred ca le stiu. Sa aveti bafta si sa fiti exact ceea ce va doriti.