Aplicatia WhatsApp va costa 0,01$

Ati primit si voi acest mesaj: Aplicatia WhatsApp va costa 0,01$, inseamna ca ati fost si voi pacaliti. Da, a fpst o pacaleala de 1 aprilie, dar si modul in care „oamenii rai” vor sa va prinda si sa va ia datele personale. Toate mesajele aveau un link, nu-i asa? Vechiul truc, cred ca mai tineti mint evremurile in care circulau astfel de mesaje pe Yahoo Messenger. Nu s-a schimbat nimic, metoda e veche, a dat roade si va mai da. La fel ca si mesajele interminabile de pe FaceBook unde castigam mereu, doar sa distribuim nu stiu ce postare.

Aplicatia WhatsApp va costa 0,01$

Traim intr-o lume in care se pare ca indiferent de pregatirea pe care o au subiectii, pun „botul” la tot felul de mesaje de acest gen. Iata ce ne spun autoritatile despre acest mesaj:

CERT-RO a emis o avertizare pe utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp. Aceştia sunt vizaţi de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obţină credenţialele lor printr-o metodă de “validare” a datelor. Mai precis, victima primeşte un mesaj prin care i se cere “verificarea” datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului. Se recomandă ignorarea unor asemenea mesaje şi, în special, evitarea accesării link-urilor pe care le conţine!

Asadar fiti mai circumspecti cand primiti astfel de mesaje,  nu mai distribuiti la toata lumea, pentru ca multi nu stiu cum sa se apere in astfel de situatii. Da, e posibil sa se intample orice, doar ca distribuind la 10 persoane sau la 100 nu ajutati cu nimic, doar ca promovati astfel de stiri false si cu sigurnata unul din miile de prieteni pe care i-ai avertizat va pica in capcana. Stati linistiti, astfel de stori se dau la televizor, oficial – nu vin pe mesagerie de la prietenul tau!

whatsapp

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

2 comments

  • Canadianul

    Am primit si eu zeci de astfel de mesaje, ca se inchide, ca o sa coste WhatApp-ul si tot asa. Nu stiu cum de sunt atatia care pun botul, chiar nu au minte deloc si cred ca daca o sa distribuie o sa schimbe lumea?

  • Mihaela

    Nu stiu ce va mai mirarti atata, astia sunt oamenii din ziua de azi, nu doar romanii. Au impresia ca ce citesc pe FaceBook e sfant. Aia cu Becali e cea mai tare, cum pun ei pozele alea cu el cand da bani, ai impresia ca traiesti intr-o lume paralelea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.