Arhid. Mihail Buca – o voce venita din cer

Ascultam azi o melodie de suflet: Sus, sus, la munte sus si am dat a doua oara de interpretarea Arhid. Mihail Buca, asa ca am zis sa va spun si eu despre el cateva cuvinte. Sau mai bine ascultati aici melodia, apoi discutam. Pentru mine ca ardelean Balada lui Avram Iancu este ca imnul de stat pentru altii. Poate ca de atata stat in casa, departe de gradina mea din Ardeal, m-a cuprins melancolia. Pe de alta parte nu pot sa zic ca nu am asteptat in fiecare an sa vina de Craciun baietii de la teologie sa ne cante. Voci de aur!

Arhid. Mihail Buca – o voce venita din cer

Dac avrei sa asculti vocea ingereasca a Arhid. Mihail Buca nu trebuie decat sa rasfoiesti YouTubul, ai de unde alege. Asa ca de acum aveti si alte idei de melodii de sfintele sarbatori de Pasti. Cred ca pentru mine ceva mai frumos nu am mai auzit de cand am ascultat Corul Madrigal, iar daca o sa va zic ca am ascultat pe repeat Trei crai de la rasarit, o sa ziceti ca poate am o problema.

Azi fiind zi de sabat [ sambata ] cred ca mi-a prins bine sa ascult astfel de muzica. Sa nu intelegi de aici ca sunt „sambetist”, desi cred sincer ca a saptea zi din saptamana ar trebui sa fie sambata, zi de odihna [ este oarecum, pentru ca avem weekend-ul de doua zile ]. Dar DA, lumea merge la biserica duminica si asta s-ar putea schimba, daca tinem de traditie si vrem sa fim consecventi. In rest, sa ne bucuram de muzica, despre credinta cu alta ocazie.

Arhid Mihail Buca

Arhid. Mihail Buca – o voce venita din cer

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.