Asistati social versus pensionarii speciali

Vad toto mai multe postari si articole despre asistatii social, adica acei romani care sunt asa de saraci, incat primesc de la guvern 125 de lei – da mai, RON nu Euro. Adica o gramada de bani cu care poti trai boiereste, nu-i asa? Iar ca sa-i primesti ai de dat cu matura 4 ore pe zi, 22 de zile pe luna! Pe bune? N’ai sa vezi! Ba da, mai sunt oameni saraci care macar atat sa primeasca de la statul asta [ paralel cu realitatea! ]. Mai nou avem si taxa pe lacomie, adica sa nu cumva sa fii prea lacom si sa vrei 150 de lei pe luna? Glumeam, taxa e pentru banci – ca nu puteau sa dea o lege sa nu mai fii dator la banca daca tii banii la banca – adica cum e acum: pui 1000 de euro si ridici 990 cu dobanda cu tot!

Asadar asistatii social nu consuma din buget nici 20% dincat primesc pensionarii speciali – aia de care tot se vorbeste de 30 de ani si ei sunt din ce in ce mai bogati si mai multi. Vreti sa stiti ca toti asistatii social din Romania nu primesc nici mcara 10% din cat primesc parlamentarii pentru plimbari?

Parca am mai scris despre venitul asta minim garantat: am mers la oha la Primarie si am intrebat daca am 4 licente si am ramas fara loc de munca, am studiat la Sorbona, pot primi aia 125 de lei? DA, zice cucoana, dar sa iesiti la maturat. Pe bune? Zic eu: nu pot sa lucrez ceva mai calificat in folosul comunitatii? NU ma, nu! Comunitatea are nevoie de maturatori si atat! In rest avem de toate! Nu stiu daca s-a trecut la venitul minim de incluziune. dar o sa ma informez.

Una buna de tot din noua lege a asistatilor social – sa munceasca chiar o norma intreaga la matura! La cererea primarului, evident!

La solicitarea primarului, una dintre aceste persoane are obligatia de a presta lunar actiuni sau lucrari de interes local, fara a se putea depasi regimul normal de lucru, cu respectarea normelor de securitate si igiena a muncii.

Carpe diem

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.