Avocat online – 2014

Buna seara! Nu am prea multe cunostinte in domeniu, din acest motiv va voi explica ceva mai rudimentar. Un apartament al caruit unic proprietar a decedat, ca mostenitori raman fiica (adoptata cu toate actele in regula de la varsta de 2 ani, actual avand 26) si sotia (si mama fiicei). Ulterior sotia defunctului actioneaza in judecata fiica dorindu-si „partea” din apartament. Care sunt procentele care-i revin sotiei ? Care sunt procentele care-i revin fiicei ? [Maximilian]

Va rog sa ma ajutati cu urmatoare nelamurire. Am achizitionat un apartament in septembrie 2011. Din a doua luna de locuire am fost nevoita sa achit fondul de rulment in valoare de 300 lei.
In anul urmator, 2012, am achitat fond de rulment in valoare de 500 lei (conform celei mai mari intretineri din anul 2011) si in 2013 trebuie sa achit inca 550 lei – tot ca fond de rulmet (fondul de raparatii si alte cheltuieli nu intra in aceste sume).
Din etica mea, mi se pare normal sa achit in fiecare an doar o diferenta… nu inteleg de ce trebuie sa achitam anual alta suma pt fondul de rulment.
Sunt buna platnica – nu am avut restante la intretinere, am toate lunile achite la zi. Imi puteti transmite/indruma catre o baza legala prin care sa cer retituirea acestor sume?
Vreau sa pastrez o singura suma achitata catre fondul de rulment – respective cea mai mare intretinere din toti acesti ani. [Catalina]

Buna ziua, Firma de termopane nu mi-a dat factura. Am o problema cu un geam si de 3 luni i-am tot apelat sa mi-l schimbe dar ma tot amana, semn clar ca nu vor. Ce pot face ca sa-i determin sa vina? Pot sa fac plangere la vreo institutie? Mentionez ca nu am nici un document de la firma respectiva. [Catalina]

Avocat Online

Avocat Online

Poate vrei sa citesti si:

11 comments

 • Cnusi

  Referitor la fondul de rument (eu sunt presedinte de asociatie), HG 1588/2007 spune , vezi art.24, De regula,fondul de rulment se dimensioneaza astfel incat sa poata acoperi cheltuielile curente ale condominiului Ia nivelul unei luni calendaristice.
  Deci se dimensioneaza, nu se ia alt fond de rulment in fiecare an, pai ce pazeste comitetul executiv, mergeti la presedinte cu o petitie scrisa prin care ii sesizati problema respectiva,cereti sa vi se dea numar de inregistrare(este obligat sa va dea raspuns in termen de 7 zile),spor la scris

  PS daca totusi nu gasiti intelegere sesizati biroul(sau cum io zice) de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei (tot in scris)

 • Maximilian – 1/4 revine sotiei, 3/4 fiicei

 • Catalina – legal este, etic nu imi dau cu parerea

 • Catalina – avand in vedere faptul ca nu aveti nici un act e posibil ca firma sa nu mai recunoasca faptul ca v-a pus respectivele ferestre. Amenintati-i cu OPC si cu denunt la ANAF.

 • Andra

  Tatal meu nu mi-a mai platit pensia alimentara de 5 ani.In momentul de fata am 18 ani si dupa terminarea clasei a 12-a as vrea sa urmez o facultate.Pentru ca am nevoie de sustinere financiara am decis sa ma interesez ce as putea face in privinta pensiei alimentare. Vreau sa mentionez ca tatal meu este plecat din tara.Din pacate nu ii cunosc adresa si nu stiu unde lucreaza,deoarece nu a vrut sa imi spuna,iar parintii lui,bunicii mei ,nu vor sa imi ofere nicio informatie,desi ei tin legatura cu el. Exista vreo sansa sa primesc si eu pensie alimentara?

  • WebRp

   Andra, din pacate chiar daca il dai in judecata pentru abandon, ceea ce recomand – nu vei primi banii, insa bunicii il vor anunta probabil ca e urmarit penal [ dupa ce se acorda in instanta dreptul la pensie, depui plangere pentru abandon]. Poti incepe de pe acum, daca ai 18 anui si esti la liceu.

 • Ghita Victoria Alexandra

  buna ziua ,as avea si eu nevoie de un raspuns la o intrebare sotul meu ar vrea sa faca o contopire intre doua pedepse una de 3 si 2 luni si una de 3 ani dintre care cea de 3 ani si 2 luni ia executat in portugalia in perioada 2008 -2011 , cea de 3 ani fapta a facuto tot in 2008 numai ca a fost condamnat definitiv in 2012 din cauza ca el nu sa prezenta deoarece erea inchis , el acuma este inchis de 2 luni , s-ar putea face contopire , va rog sa imi raspundeti la intrebare . MULTUMESC FRUMOS

 • sacara adriana

  ce inseamna 1/6 pensie de intretinere? ce suma se da din salariul minim brut pe economie, adica , cti lei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.