Cum câștigi mai mulți bani – lecții online cu Cristian Chifoi

De ceva vreme am auzit de Cristian Chifoi, pe site-ul banimarunti.ro, acum vad ca stie si cum merge treaba in IT. Poate crede ca youtuber este echivalent cu muna in IT, sau tiktoker e cam tot aia. Da, stie si el ca unii scriu cod, poate stie ca unii mai fac si hardware, dar cred ca aici e tot ce stie Cristian Chifoi despre IT. Dar cica mai cocheteaza cu partea de editare foto-video, deci ca sa nu o lungesc mult, e IT-is cu juma’ de norma. Am vrut sa stau ele 48 de minute si sa ascult lectia „Cum câștigi mai mulți bani cu profesia ta”, dar am abandonat la minutul 5 sau 6.

Cum castigi mai multi bani – cu Cristian Chifoi

Cica stie el 3 motive sa NU te angajezi cand esti tanar, desi eu cred ca asta e primul pas, muncesti la altii, inveti si vezi am ce ai vrea sa faci pe cont propriu. Sa zicem a vrei sa vindeci oameni, e faci? A, nu mergi la facultate, ca iti faci tu un PFA si te apuci de munca. Dar daca vrei sa aperi saracii in justitie, nu mergi in niciun caz la Facultatea de drept, zice el, sau pe aste anu le-a vazut.

Stai ca le-a gasit, dar pana la urma tot sa vinzi e mai usor. Sau ce mai pierzi vremea, te bagi in IT si socializezi. Cica scoala promoveaza individualismul, sa nu lucrezi in echipa. Noi la chimie lucram numai in echipa, copiam unul de la altul. Asa se face ca azi 90% dintre colegii mei nu au habar de chimie.

Parerea mea? Orice alegi in viata daca o faci cu dedicatie o sa mearga bine. Tot ce mai trebuie este sa inveti cat mai multe in domeniul tau. Unde nu iese la toata lumea? Pai nu-si alege nisa care trebuie, care e pentru el. Daca ai bafta sa faci ce ti se potriveste, esti perseverent, eu zic ca in maxim 10 ani ajungi la liman, adica la bani adevarati.

De ati bani ai nevoie ca sa traiesti bine? Pai am 3.000 de euro pe luna, asta e pragul de jos, apoi pana pe la 10.000 e marja de siguranta, bani acre iti dau cam 99% din ceea ce ai avea nevoie. A, iar ce ar trebui sa stie un viitor antreprenor: sa faca bani. Sa o ia de mic, de la mia bisnita din scpala, la afaceri adevarate pana la maxim 25 de ani.

Cristian Chifoi

Cum castigi mai multi bani – cu Cristian Chifoi

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.