Banii (nu) aduc fericirea

Banii nu aduc fericirea, o minciuna care vrea sa te tina sarac. Teoretic vorba asta e propagata pentru a le face viata mai fericita celor care nu au bani, sau mai rau – celor care nu sunt in stare sa faca bani. Este altceva adevarul ca indifrent cati bani ai nu poti cumpara fericire, sau si mai grav, sanatate. Dar nici fara nu le ai prin definitie. Mai este o chestie trista: banii te schimba, de multe ori poti deveni arogant, uiti de unde ai plecat si mai ales ca poti sa pierzi banii aia peste noapte – desi sa-i faci iti ia mai mult.

Banii (nu) aduc fericirea – o minciuna raspandita

Sa nu-l uitam pe Columbeanu – dar nici sa nu-i plangem de mila, dupa ce va fi executat silit va primi inapoi cateva milioane de euro, asa ca nu e chiar pe butuci. Doar ca e o mare difrenta intre stiulul sau de viata anterior si cel de azi. Dar are masina, sta cu chirie si plateste mai mult decat altii, etc. Stiti vorba aia, banii (nu) aduc fericirea, dar o intretin. Acum mai e ceva: depinde cat de multe iti doresti, la fel ca si in alta vorba de duh – fericiti cei saraci cu duhul. OK, nu e nevoie de o masina scumpa ca sa fii fericit, nici de un palat ca a lui Becali sau Columbeanu, nci de vacante in Bali, desi poate ca ar prinde bine [ vacantele ].

Revenind la expresia banii (nu) aduc fericirea, dar o intretin. Daca ai un venit decent, peste medie, iti poti permite chestii care te fac fericit. Pe tine si pe cei din jurul tau. Deci nu banii pe care-i numeri te fac fericit, ci ceea ce poti sa faci cu ei. Asa ca fraza din titlu este doar o alinare pentru ce nu au bani. Atat! Sa luam un exemplu simplu: un sarac si un bogat se imbolnavesc, oare banii ar ajuta cu ceva? DA, sa mergi la cei mai buni doctori, sa iti pui implanturi de calitate, sa faci multe. A, desigur nu devii nemuritor, imun la boli si la necazuri. Dar nici saracul nu este ferit sau imun.

Vrei sa intelegi mai bine situatia? Uita-te la cei care cer ajutor financiar ca sa isi trateze copii. Crezi ca daca ar avea resurse financiare suficiente, ar fi mai fericiti? Eu zic ca da, fata de cei care desi apeleaza la astfel de mijloace nu reusesc sa stranga suma necesara.

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.