Bicicleta fitness de camera

Bicicleta stationara reprezinta un mijloc sigur si eficient pentru persoanele interesate de fitness. Principalele sale avantaje sunt date de eficienta lor ca efort tip « cardio », sunt extrem de silentioase si nu ocupa mult spatiu. Un alt mare avantaj al bicicletei stationare – spre deosebire de banda pentru alergat, bicicleta poate fi folosita si de catre persoanele cu probleme articulare (la nivelul membrelor inferioare de exemplu) dar si de persoanele supraponderale asta deoarece nu incarca in niciun fel articulatiile coxofemurale sau pe cele ale genunchiului.

Daca ai in vedere achizitionarea unei biciclete stationare trebuie sa tii cont de doua criterii principale. Primul se refera la pozitia pe bicicleta care poate fi in picioare, sezand sau chiar semiculcat. Al doilea criteriu se refera la modalitatea tehnica de inducere a rezistentei: frictiune prin intermediul unor roti sau curele, sisteme hidraulice, curele, etc. Un alt criteriu, mai putin important in alegerea unei biciclete stationare se refera la dotarile suplimentare ale bicicletei precum computerul care inregistreaza diversi parametri. Cele mai performante sunt capabile sa dea si unele indicii de antrenament. Aceste criterii influenteaza desigur pretul bicicletei stationare.

Inainte de a alege o bicicleta stationara trebuie sa iei in calcul asteptarile si nevoile tale. Pozitia este un element deosebit de important de luat in considerare. Bicicleta clasica are de obicei o sa confortabila insa in cazul in care ai porbleme in zona lombara ai putea alege o bicicleta in care se sta pozitie semidecliva. Iata alte criterii de care trebuie sa tii cont in alegerea sa.

Siguranta. O bicicleta stationara trebuie sa ofere stabiltate iar mecanismul trebuie sa fie protejat – acoperit – astfel incat utilizatorul sa nu se accidenteze in vreun fel.

Intretinere si rezistenta in timp. Bicicleta ar trebui aleasa de la o companie producatoare reputata, care sa ofere garantie si service local.

Puterea si performanta unei biciclete sunt la fel de importante. O bicicleta stationara trebuie sa fie capabila sa asigure rezistenta adecvata, sa vina cu un nivel redus de zgomot si ghidonul sa fie ajustabil. In plus, o bicicleta stationara trebuie sa fie comfortabila si sa aiba o protectie de plastic moale pe ghidon.

Pentru a pedala eficient pozitia pe bicicleta stationara este extrem de importanta, inaltimea ghidonului si a seii se va potrivi cu deosebita atentie. Saua bicicletei trebuie sa fie paralela cu solul. Un alt aspect este inaltimea seii. Cu alte cuvinte, soldurile nu trebuie sa se balanseze inainte si inapoi cand pedalam. O sa prea inalta va duce la aparitia durerii si amortelii. De aceea, alegerea pentru o bicicleta medicinala de camera reprezinta cea mai buna solutie atunci cand timpul este cu adevarat important, vreti sa faceti sport la domiciliu sau sunteti pasionati de fitness. Tot mai multe fete aleg in detrimentul unei Sali de sport o astfel de bicibleta de fitness, deoarece timpul de deplasare este redus, poate fi facut sport oricand se doreste, ai rezultatele sunt aceleasi ca si cu cele de la sala, unde un abonament la cylcling este destul de costisitor.

Bicicleta

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.