Este bloggingul o afacere scalabila?

Este bloggingul o afacere scalabila? Raspunsul este si DA si NU, pentru ca pe de o parte mai multe bloguri pe nise diverse pot aduce mai multi bani, dar pe de alta parte nu exista o reteta prin care sa faci un blog care aduce venituri substantiale. Am doua bloguri identice – sa le zic mai corect site-uri, pentru ca nu sunt blog-uri in adevaratul sens al cuvantului. Ambele aduc un venit frumusel, care fiecare in parte ar putea deveni un salariu lunar. Dar din 100 de bloguri, unele sunt ok, altele sunt pe linia de plutire si cateva nu produc venit, ci pierdere.

Este bloggingul o afacere scalabila?

Sper ca nu trebuie sa explic aici ce inseamna afacere scalabila, plecam de la premiza ca stiti deja. Apoi ar mai trebui sa stii ceva: blogul tau trebuie sa aiba un public tinta, cu cat e mai mare, cu atat mai bine. Urmeaza etapa prin care stabilesti cum vine traficul pe blog: fie prin SEO fie prin Social Media, fie prin ambele [ cel mai bine!].

Daca te decizi sa-ti faci un blog si sa traiesti de pe urma lui, nu te astepta sa incepi cu 1000 de euro pe luna de la inceput. Mai mult, e posibil sa nu ajungi niciodata la suma asta. Dar la fel de bine se poate sa ajungi la mai mult. Totul depinde in primul rand de calitatea informatiilor de pe site. Cu SEO te gaseste cititorul prima data, insa daca e incantat de ce a gasit, va retine adresa si va mai veni si pentru alte chestii la tine pe blog.

Asa ajungem la punctul doi: brandul sub care te prezinti. DA, pentru mine e4RO poate ca suna bine, dar pentru altii? Odata ce ai ajuns sa ai un brand al tau, il promovezi, in asa fel incat la o cautare pe internet sa fii primul. Pentru ca 80% dintre cititori nu stiu prea multe despre internet, asa ca vor cauta numele brandului, in loc sa scrie adresa direct in bara.

Daca ai un blog de succes poti incerca inca unul, sau poti vedea daca cel existent mai poate aduce trafic. Daca se poate mai mult, sfatul meu e sa perseverezi, pentru ca un site nou nu inseamna neaparat un succes garantat. Despre modalitati de monetizare o sa discutam in alt articol.

blogging

Este bloggingul o afacere scalabila?

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.