Capsunari sau emigranti?

Vad ca a devenit un fel de exprimare la moda sa faci pe oricine pleaca din tara capsunar. Adica evident ca in capul unora din tara se pleaca fie la capsuni, fie la spalat babe la fund in Italia cu preponderenta, fie maxim la constructii sau spalat vase. Atat! N-a auzit nimneni de IT-isti, medici, directori sau mai stiu eu ce fac romanii prin strainatate. Nu tata, toti sunt capsunari, ca si cand astia din tara care au ramas sunt fratii lui Dragnea sau copii lui Dancila [ exact ala de-i da mereu la TV Dragos Patraru la Vax poluli!

Capsunari sau emigranti?

In mod cert cei care numesc emigrantii capsunari au IQ-ul sub 80, dar ma mir ca nimeni nu ia atitudine. Parca am mai scris pe undeva ca din cei peste 100 de romani plecati din tara pe care-i cunosc, nu lucreaza niciunul la capsuni, ceapa sau sparanghel, nici pe departe la babe sau mosi. NU tata, toti sunt bine mersi, unul e la Londra IT-ist [ tasu se plange ca si-a luat apartament in buricul Londrei – evident in credit, dar a iesit pe plus – dadea 1200 pe chirie si asa da 800 la banca! ], altul e medic si altul stomatolog. Astia sunt in UK, a l-am uitat pe ala de lucreaza la Call center.

Asadar de ce ii numim capsunari pe cei ce au avut curajul sa o stearga din tara? Pentru ca nu ai tu curajul asta? Oi fi tu un Bill Gates si nu am descoperit noi? Da, poate ca si eu sunt emigrant si de aia mai scriu pe tema asta din cand in cand. Nu ma atinge cuvantul capsunar, pentru ca nu-i asa lucrez in IT. Dar parca ma mai zgarie la ureche uneori. Noi astia plecati, cum sa le spunem celor ramasi? Retardati? Nu de alta, dar parca seamana putin.

emigranti

Capsunari sau emigranți?

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.