Carduri de debit Orange Money

Ma bate gandul sa incerc si eu cardurile Orange Money, mai ales ca promit comision zero la orice extragere de la orice ATM din lume. Suma prea frumos sa fie adevarat. A, platesti comision de 1% la conversiile valutare [ aici ar mai fi de vazut la ce curs se face tranzactia!]. Mai ramane ca sa ma decid daca fac pasul asta daca vreau sa implic telefonul la platile din magazine. Mai jos o sa fac un calcul simplu, sa vedem cat este de rentabil, pentru mine ca roman cu domiciliul in strainatate.

Carduri de debit Orange Money

Deci eu schimb lunar cam 10.000 de RON la cursuri valutare destul de neconvenabile, 1% cat ar lua cei de la Orange Money inseamna cam 100 de lei! Nu suna prea bine la conversiile valutare, desi eu cheltui cam 25 de litri de benzina sa merg la BCR la bancomat. Adica daca pun drumul la socoteala, parca deja inclin sa incerc varianta asta, mai ales ca pentru un card Visa Clasic comisionul de administrare lunara este zero! La cardul Visa Platinum mai dai 40 de lei pe luna, pentru trei beneficii minore [ cum ar fi asigurarea de calatorie! ]

Ma incanta si alertele gratuite prin SMS, adica cand intra niste bani in cont, ma anunta pe smartphone. Unde anume mi-ar prinde bine aceste carduri de la Orange? Pai in Ungaria si Republica Moldova. Acum am vazut ca schimbul se face la cursul International Visa. Habar nu am cat este de bun acest curs, am mai citit eu si despre cardurile Revolut, ca ar fi ok si ca ofera un curs apropiat de cel de la BNR. OK, doar ca poti extrage cache 800 de RON pe luna, insuficient pentru mine, chiar si in cazul mai multor tranzactii la comerciant prin POS. Nu mai zic ca Revolut nu merge in Republica Moldova, asa ca la MDL esti descoperit!

Carduri virtuale: recunosc ca sunt bune, dar nu pentru mine care fac cateva plati online pe an. Aici Revolut bate Orange Money, dar ce folos? A, poate e super ok oricare varianta in Germania. Acolo sunt EURO si chiar merita sa ai asa ceva daca ai bani in Romania.

Card Orange Money

Carduri de debit Orange Money

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.