Care ar fi venitul minim necesar in Romania?

Evident ca ai putea sa te increzi in datele statistice oferite de ONG-uri sau de guvern, in Romania cosul minim de consum ar fi 2.552 de lei pentru o persoana, adica pentru mine si nevasta-mea ar trebui sa avem minim 5.000 de lei -RON! Daca aveam banii astia ma declaram bogat, nu la minimul necesar de trai! Studiul asta care zicea ca unei familii cu doi copii i-ar trebui 6.762 de lei – adica 1.451 de euro lunar, deci peste 700 ca venit pentru un salariat major.

Daca stau sa analizez cat de cat sincer, cred ca ma incadrez cu sotia in chestia asta, exceptand economiile si vacantele exotice – de fapt nu prea mergem in vacante deloc – nu am mai fost de 4 ani nicaieri, decat la casa de la tara. Deci studiul lor se refera la cei ce locuiesc in Brasov, Cluj,Timisoara, Iasi si evident Constanta. Fara Bucuresti – unde probabil ca ai nevoie de mai multi bani, iar aici trebuie sa precizam ca se considera fie ca stai cu chirie fie platesti rate la banca pentru casa.

Astia zic ca pentru a manca ai nevoie de 1.400 de lei, adica mai mult decat salariul minim pe economie! Mai are rost sa continuam studiul studiului? Studiul lor zic eca ar trebui sa aloc pentru economii cam 615 lei lunar, adica la final de an, dupa ce dau ratele la banca, merg in Sri Lanka in concediu – acolo a mers Marius, prietenul meu – as avea 7.380 de lei la saltea [ la banca nu mai recomand, ca in loc sa iei dobanda, platesti dobanda ca iti tii banii la bancheri! ]. Adica ai strange 1.500 de euro pe an! Nu e rau, eu facand economie strang mai mult. Doar ca acei 1.781 de lei lunar pentru locuinta nu prea mai am de unde sa-i pun la saltea! Teoretic suntem cu totii sub pragul saraciei, cam asta e concluzia acestui studiu romanesc! Macar e primul care se gandeste ca ai nevoie de ceva bani ca sa traiesti decent.

Etapele vietii

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.