Castiguri blogging Republica Moldova

Am facut recent nist eteste cu bloguri care atrag in proportie de 90% trafic din Republica Moldova, am tras o concluzie jalnica: catigul este de 3 centi pe accesare! Va dati seama ce venit ar scoate un blog cu 10 mii de vizitatori pe zi, din Moldova? Pai sa zicem ca 10% aduc venit, adica 1000 de persoane. Nu e dificil sa ajungi la rezultatul asta, am vazut ca RPM-ul a fost de 0,16 EURO, deci la zece mii da exact 1,6 €. Intr-o luna ai pus in buzunar aproape 48 de  €. Numai bine sa te apuci de treaba si sa-ti faci un blog.

Castiguri blogging Republica Moldova

Fara a avea pretentia ca datele sunt neaparat 100% relevante, am sa ma uit cam ce venituri [ RPM ] aduce un blog in functie de tara de unde vin cititorii. Voi analiza doar blogurile cu peste 100.000 de vizitatori pe luna, ca sa avem totusi speranta ca sunt calcule apropiate de adevar. Mentionez ca vorbim de bloguri in limba romana. Traficul este 45% organic, restul impartit intre Social Media, direct [ adica omul stie deja adresa site-ului ], etc. UK conduce detasat cu 4,36 € la mia de accesari. Adica la o mie pe zi ai avea 130 de EURO pe luna, apoi faceti si voi socotelile. La 10.000 pe zi devine deja interesant, nu-i asa?

Daca blogul accesat din Republica Moldova nu aduce prea multi bani, din Romania e putin mai binisor, cam 1 €. Ai avea nevoie sa zic asa de cam 3000 de unici pe zi ca sa zici ca ai si tu blog. La noi am reusit sa ajungem cu un milion de afisari la 1.100 €. Adica cam asta ar trebui sa fie traficul tau lunar ca sa ai un venit decent din blogging. Nici macar Zoso nu are traficul asta, iar el e printre cei mai cititi bloggeri din Romania. Doar ca el nu are AdSense pe blog, deci teoretic castiga mai bine din alt fel de publicitate.

Ieri de exemplu la blogul din Republica Moldova am avut cam 14.000 de afisari, rezultatul fiind un castig de 2,20 euro si sincer asta inseamna cam 3 centi pe click, in timp ce Romania a generat 10 centi. Practic am castigat mai mult cu mai putin trafic. Nu va zic cum ar fi sa ai un trafic decent din UK sau Irlanda, sau chiar SUA. Pe limba engleza chiar se plateste super de bine. O sa va spun cat castigi din vlogging in Moldova, cred ca o sa va lasati de treaba instantaneu! Desi sunt unii moldoveni care insista, au vlogguri interesante chiar, iar mirajul unui castig asa zis, fara prea multa munca, atrage multa lume.

blogging

Câștiguri blogging Republica Moldova

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.