Cat de scump ar trebui sa fie un site?

Am scris de sute de ori pe tema asta, dar acum cand se pare ca FaceBook va disparea din Europa, stau pe ganduri iarasi. Sa zicem ca ai un site care produce 1000 de euro lunar, ca sa scoti aceiasi bani din imobiliare ai avea nevoie de 10 garsoniere pe care sa le inchiriezi, sau hai sa fiu generos de cinci. La 30.000 de euro o garsoniera in Bucuresti, rezulta o investitie de 150.000 de euro. Dar ai putea lua banii astia pe un site? Ar cam trebui zic eu, caci calculele arata ca ai face o investitie buna.

Cat de scump ar trebui sa fie un site?

In mod cert un site nu-ti garanteaza ca peste 10 ani vei mai castiga acesti bani fara sa faci nimic, asa ca poate 30.000 de un site care produce 100 de euro pe luna e cam mult, dar in niciun caz 1200 cum se vehiculeaza azi nu e chiar ok. De ce? Pai de exemplu depinde de nisa site-ului. Ca sa obtii acei 100 de euro pe luna – nu mai vorbesc de o mie – nu e chiar usor.

Recunosc ca nu am un singur site care sa produca 1000 de euro pe luna, spre asta tintesc si caut solutii – nu chiar asa de mult caut, mai mult ma joc, dar asta e o alta discutie. Dar ca sa produci bani e nevoie de trafic, iar asta se obtine prin trei solutii: continut pentru motoarele de cautare, comunitate sau Social Media. Din ce vad eu azi pe T5 sau Trafic.ro, cele mai citite sunt site-urile de stiri, BZI fiind un exemplu. Daca ma uit la Bucuresteni.info, as zice ca merita incercat, daca ma uit la alte site-uri de genul asta din portofoliu, parca e cam greu.

Nise profitabile? Pai as merge pe cele legate de mancare, turism sau investititii. Pana si cele pentru copii cred ca au sanse mari de reusita, sau filme si seriale. O nisa interesanta este cea legata de invatamant, mai ales acum ca deja scoala a devenit ceva legat de online. Or mai fi si altele, va las pe voi sa le descoperiti sau sa le dezvaluiti in comentarii.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.