Cat de sigure sunt cardurile contactless?

Azi am urmarit un video pe YouTube si am ramas putin speriat, oare cat de sigure sunt cardurile contactless? Oarecum neincrezator am apropiat cardul de telefonul mobil la care am avut NFC-ul activ si ghici surpriza: l-a citit fara nicio problema. Asadar la intrebarea daca pot fi citite cardurile contactless cu telefonul, raspunsul este DA – se poate si asta ma cam pune pe ganduri! Acum evident va trebui sa aflu ce date sunt citite si la ce ajuta asta pe un eventual rauvoitor. Mai interesant este ca eu aflu abia acum desi subiectul a fost dezbatut inca de prin 2018 [ daca nu cumva si mai devreme! ].

Cat de sigure sunt cardurile contactless?

Primele articole „oficiale” din 2018 nu ma prea linisteau, se recunoastea ca un card contactless poate fi citit cu un telefon mobil, dar ne linistea cu explicatia ca tu ai sa vezi tranzactia si o sa suni la banca si o sa afli de pe ce POS a fost facuta tranzactia. Pe bune? Gata, am aflat care e firma de la care a fost luat dispozitivul de plata si m-am linistit? Nu prea cred, pentru ca daca s-au falsificat atatea, de ce nu s-ar falsifica si un POS?

Totusi bancile spun ca nu exista cititoare de carduri contactless care sa poata lua datele de la distanta prea mare. Ce-i drept la mine a functionat cu telefonul doar pe o parte [ cea cu banda ], dar nici nu am incercat prea mult, pentru mine testul a fost concludent. Si DA, nu merge decat de la o distanta foarte mica. Dar in clipul asta poti vedea mai multe, daca esti curios.

Cum ne protejam cardurile contactless ca sa fie citite? Cel putin doua variante par a fi utile: fie purtam unul peste altul mai multe carduri [ chiar si unul RATB e ok ], fie si mai sigur este sa le tinem intr-o chestie din aluminiu, care protejeaza mult mai ok. Culmea este ca am asa ceva printr-un sertar. O sa ma gandesc sa-l folosesc de acum inainte. Desi la cat a trecut de cand am card contactless – de prin 2011 – nu am avut probleme, deci nici nu trebuie sa te panichezi asa cu una cu doua.

Inteligenta artificiala

Cum ne protejam cardurile contactless ca sa fie citite

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.