Cat timp iti ajunge un milion de euro?

Multi viseaza sa ajunga sa stranga un milion de euro ca sa traiasca linistiti toata viata, dar hai sa vedem ce inseamna asta, cat timp poti trai fara griji daca au strans o astfel de suma. Daca te rezumi la a cheltui 1000 de euro pe luna, atunci este posibil ca suma asta sa-ti ajunga 1000 de luni, adica 83 de ani. Adica o viata de om, dar daca o sa dai banii pe o masina, o casa sau vacante mai de lux, deja suma incepe sa scada. Nu mai zic ca ai nevoie de o casa, unde sa locuiesti, caci daca o sa stai cu chirie, este posibil sa nu-ti ajunga cei 1000 de euro pe luna.

Cat timp iti ajunge un milion de euro?

O persoana care poate pune deoparte 2000 de euro lunar, poate sa stranga 1 milion de euro destul de repede, comparativ cu viata sa. Evident ca la 3 mii sau mai bine sa zicem 5 mii, are nevoie de doar 16 ani! Deja suna bine, nu-i asa? Problema este ca multi nici nu castiga cei 5 mii de euro pe luna, dar sa-i mai si economiseasca. Chiar si locuind in Romania poti avea un venit de 5.000 de euro pe luna, spre exemplu daca esti comandant de nava.

L-am cunoscut pe Ioan Giurguvanu, ei bine – el era comandant de nava, iar cel putin 16 ani au trecut de cand nu ne-am vazut. Din pacate asa cum am citit pe portalul Tulcea.info, nu mai am sansa sa-l revad. Asadar sunt si la noi in tara persoane care nu trebuie neaparat sa fie antreprenori ca sa castige peste 5.000 de euro pe luna, dar sunt foarte putine, raportat la numarul de locuitori, evident.

Ca sa poti face socoteli exacte stabileste-ti un plan de cheltuieli, vezi cam cat te costa sa zicem pe o perioada de 50 de ani ceea ce vrei sa faci. Ai sa ramai mirat cati bani se strang. Pe de alta parte ce bani castiga cineva angajat la noi cu minimul pe economie? Sa zicem ca primeste in jur de 250 de euro pe luna, adica 3.000 de euro pe an. In 40 de ani de munca, va primi un salariu net de 120.000 de lei. O fi mult, o fi putin – ziceti voi. Pare o suma enorma, daca o iei pe toata in calcul, dar precum vedeti este minimul pe care un roman il poate primi inainte sa se pensioneze. Am zis 40 de ani pentru ca in mod cert o astfel de persoana incepe sa munceasca cel tarziu la 25 de ani, desi cred ca multi incep mai devreme, pe la 20.

Poate economisi o astfel de persoana? Probabil ca daca nu sta in propria casa, DA. Stai cu parintii, nu platesti mancare, cazare si utilitati, este posibil sa iti ajunga banii astia. Dar daca ai o familie, care castiga amnadoi minimul pe economie, mai stai cu chirie, mai vrei sa mergi si la facultate, nu prea vad cum ai sa te descurci. Iar facultatea asta dureaza cam 5 ani – ca fara master nu prea ai ce face cu ea. Concluzia mea? Daca pti sa te apuci de ceva, sa fii antreprenor – e cazul sa o faci. Macar ca sa poti cheltui milionul ala despre care vorbeam la inceput!

banii

Cat timp iti ajunge un milion de euro?

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.