Cat valoreaza portofoliul meu de site-uri?

Stateam si ma gandeam ieri daca as vinde intreg portofoliu de site-uri, cam cat ar valora ele? Sa presupunem ca s-ar vinde luand in calcul profitul adus, atunci ar trebui sa fie vandute cu minim 36 x venitul mediu pe ultimile 6 luni. Cam asa zic unii ca se calucleaza valoarea unui site, desi eu am ceva dubii la modul asta de calcul. Mai realist ar fi sa se calculeze pe baza cheltuielilor prin care aduci un site la performanta sa de azi. Iar aici e deja complicat, pentru ca daca ar merge corect un astfel de calcul, toti am castiga mii sau zeci de mii de euro din blogging.

Cat valoreaza portofoliul meu de site-uri?

Exista mereu o necunoscuta cand vine vorba de venitul generat de un site: se va mentine el in timp? Fara munca nu prea cred, desi uite ca am si site-turi care cresc fara sa le mai fac nimic, dar am si site-uri ale caror venituri scad desi ma chinui sa le mentin actualizate permanent. e4Ro este un site la care scriu aproape zilnic, iar el creste incetisor. Nu zic ca e cine stie ce site, dar ma bucura ca aduce un venit constant, chiar daca scriu in mare parte doar chestii neinteresante.

Nu stiu cum de am avut eu ideea asta traznita sa inventez nume de genul asta cu e in fata, cert este ca am 3 care merg super ok, asta si e4DE plus e4UK, or mai fi si altele, precum e-4TV, la asta din urma chiar ma simt oarecum jenat ca nu adaug continut pe cat de des ar trebui ca sa-l fac sa mearga si mai bine. Mai pe scurt am cateva e-uri din astea, am mai incercat si cu i-uiri, dar si cu domenii EMD care zic eu ca sunt interesante.

Uite, de exemplu Actiori.info, ce site mai bun sa ai pantru a oferi informatii despre actori? Site-ul merge ok, deci a fost o investitie buna, altele ce sa zic? Mai bine nu le luam. Revenind la ideea din titlu, sa zicem ca as lua 50.000 de euro, oare suma asta ar fi ok pentru mine? Pai nu prea, pentru ca as ramane fara venituri iar banii aia precis s-ar duce catre un apartament nou, adica mi-ar aduce un venit de doar 200 sau maxim 250 de euro le luna, insuficient pentru un trai decent. Pe de alta parte ar fi un venit mai sigur decat asta din online, cafre desi este substantial mai mare, este mai geru de vandut daca ai avea nevoie de lichiditati.

portofoliul meu

Cat valorează portofoliul meu de site-uri?

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.