Categorii de bloguri

Am facut recent un studiu al celor mai citite categorii de bloguri cu trafic mare de pe portalul e4Ro, ajungand la concluzia ca doar 4 dintre ele reusesc sa atraga un public mai numeros, acestea fiind e4Ro, blogging, lista bloguri si New Blogs. In mod evident ne intrebam de ce de exemplu categoria wiki nu este la fel de citita ca cele patru enumerate anterior.

Un raspuns ar putea fi faptul ca inca nu s-a acordat un PageRank pentru site-ul nostru inca din luna februarie, desi ar fi trebuit. Circula zvonuri pe internet precum ca Google nu va mai acorda PR anul acesta, ceea ce ar dezavantaja intr-un fel piata de reclame, site-urile cu PageRank peste 3 fiind in general cautate.

Autoritatea unui site este la fel de importanta ca si pagerank-ul, iar cand depaseste 30 deja site-ul devine atractiv. Recunoastem ca noi inca nu am depasit 40, stam la aceasta valoare de ceva timp, insa am dori sa vedem cum se comporta site-ul in cazul unei autoritati de peste 50.

Autoritatea domeniului este si ea importanta, in mod normal se doreste a fi peste 40, pentru a ajunge in topul site-urilor ce vand reclama la mai mult de 10 euro/luna pentru un banner sau advertorial de peste 15 euro. Mai este de munca pana acolo, dar si faptul ca site-ul nostru nu a depasit inca limita celor 12 luni, fiind de fapt un site nou, cu o vechime putin peste jumatate de an, trebuie sa justifice performantele la care am ajuns.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.