Cati bani am pierdut in viata?

Habar nu am de ce am pus articolul la categoria economie, poate pentru ca e vorba de bani? Am zis sa incerc sa vad cat am pierdut si cat mai tin minte. Primii bani pierduti parca au fost aia dati pe carne tinuta la borcan in ulei, ca nu aveam frigider. Asta era vara, prin 1990. A fost insa o luna buna, am facut economie si pentru prima dat ain viata de student am avut cativa lei ramasi pana la prima leafa [ DA, am si muncit in studentie, ca asa au unii noroc! ].

Cati bani am pierdut in viata?

Habar nu am ce sa mai pun la pierderi, poate terenul de 5.000 de m² din Horodnic, luat cu de-a japca de unchiul meu, pe pret de televizor color Alfa rusesc? Dobanzile exorbitante de prin ’93 la banca [ 120% pe an! ], aia 200 de euro furati la schimbul valutar? Singurii de care nu am dubii sunt aia 3.000 de euro pierduti cand am vandut firma – din 8.000 am primit doar 5.000, ca i-am luat prin imputernicit cu procura, deh – mama sa traiasca, ea a zis ca-l crede pe cumparator ca firma avea datorii [ da avea, dar la mine ! ], asta e, au trecut ani buni de atunci, prin 2005.

Tot la pierderi intra si aia 300 de dolari pentru firma din Canada, mi-am facut firma cu gandul ca emigrez, prietena lui Teo si-a facu firma, dar a zis ca nu ma angajeaza – nu se risca! Pe banii mei, evident. Asta e, se mai intampla, la cat au costat actele, testul IELTS, ce mai conteaza 300 de dolari? Ar mai fi aia 7000 de euro dati la avocat sa-mi iau casa inapoi – alta isprava de-a maica-mii, dar macar a meritat, am cumparat aceiasi casa de doua ori, ultima data definitiv – am vandut-o in plina criza, cu 43.000 de euro [ in loc de 75.000 daca nu ma incurcam un an cu procesele ].

Cam 10.000 de euro am pierdut cu drumurile pentru cetanenie prin 2010, mai adaug o casa in Ungaria pe care nu mai pot sa o vand, deci hai sa zic asa in mare, cred ca am pierdut cam 50.000 de euro in 30 de ani! O fi mult, o fi putin? Dantura 11.000 de euro eu si 6000 Teo nu le pun la cheltuieli, ca asa ar trebui sa pun masinile, etc. Am zis si eu 50 de mii in mare, poate ca au fost doar jumatate, chiar nu vreau sa adun, sa nu mi se faca rau!

Venituri

Câți bani am pierdut în viata?

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.