Cati bani castiga Dana Budeanu pe YouTube

Stiu ca multi ar vrea sa stie cati castiga Dana Budeanu pe YouTube, daca mai are bani sau regreta ca a fost data afara de la Pro TV, daca merita sa devii asa zis influencer sau mai bine lucrezi pe contract la televiziune. Asa ca facem un mic calcul estimativ: canalul Verdict al Danei Budeanu s-a lansat pe 7 noiembrie 2019. In aceasta perioada a avut cam 18 milioane de vizualizari si a strans in jurul ei cam 180 de mii de fani. Desi e un calcul matematic si nu unul care sa reflecte realitatea, ar rezulta ca fiecare fan a vazut de 100 de ori / sau ma rog 100 de clipuri.

Cati bani castiga Dana Budeanu pe YouTube

Asa cum ziceam mai sus, legat de banii castigati de Dana Budeanu pe YouTube, un numar de 100 de vizualizari pe fan e cam putin, zic eu. Fara sa mai zicem ca eu nu sunt fan, dar tot a trebuit sa vad macar trei clipuri ca sa pot scrie un articol cat de cat documentat. Cel mai vizionat clip – emisiune cum ii zice ea – a avut 893 de mii de vizualizari! Ultimul a strans intr-o singura zi dela  lansare cam 46.000 de vizualizari. Nu e rau, n-ai ce zice.

Acum sa trecem la calcule, stiindu-se faptul ca un canal de YouTube produce bani in functie de numarul de vizualizari si tara de unde vin ele. In Romania se pot face cam 7  – 10 centi la mia de vizualizari. Acum e clar, luam maximul si zicem cam asa: 18.000 x 10 centi = 1800 de euro/dolari. Pff, adica in sase luni a facut cate 300 de euro pe luna! Minimul pe economie fratii mei! Atentie, impozabili! Mie mi-a cam trecut de vlogging, voua nu? Dar caca are CPM undeva pe la 2 dolari la mia de vizualizari? Ei, acum e mult mai bine, inmultim din nou si ajungem la 18.000 x 2 dolari = 36.000 de verzisori – coco, etc. Deja suna bine, nu-i asa?

Venitul asta al Danei Budeanu pentru vizionarile de pe YouTube ar putea deci varia intre 300 de euro/dolari pe luna si 6.000 de ce or fi ei. Ultima varianta e evident cea mai buna, la mine de exemplu RPM-ul [ am pus R in loc de C din engleza Revenue versus Castig ] este undeva la 1,64 cu trafic mai mult de prin UE decat de prin Romania – unde este de doar 0,51 Euro. Chiar si asa, Dana Budeanu ar incasa lunar 1500 de euro/dolari. Satisfacator as zcie eu, avand in vedere ca se stramba la camera odata pe zi.

Dana Budeanu pe YouTube

Cati bani castiga Dana Budeanu pe YouTube

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.