Cati bani cheltuiesti intr-o viata

Cu siguranta ca acesta este un calcul simplu si puteai sa-l faci si singur. Sa presupunem ca NU traiesti in Romania si ai un venit de 1000 de euro pe luna incepand de la 25 de ani, iar speranta ta de viata este undeva la 75 de ani. Teoretic vei castiga undeva la 50 de ani, cate 1000 de euro pe luna, deci in total 600.000 de euro! Peste jumatate de milion, nu pare mult, dar nici putin. Asadar cu 1 milion de euro ai fi asigurat pe viata! Evident ca suma asta pare mare poate pentru un roman ce castiga salariul minim, dar pentru dei din diaspora nu e chiar asa de mult.

Cati bani cheltuiesti intr-o viata

Am vazut mai devreme ca teoretic daca ai primi de undeva 500.000 de euro si traiesti intr-o tara civiliziata, nu ti-ar ajunge sa traiesti fara griji nici macar pana la 75 de ani. Cam la fel ar fi si n Romania, pentru ca ar trebui sa fim sinceri cu noi, crezi ca ai reusi sa te limitezi la 500 de euro pe luna stiind ca ai o jumatate de milion la banca [ sau ma rog, la saltea! ]. Nici milionul nu mai pare asa de mare daca te gandesti ca ai vrea o casa faina, o masina si de ce nu, laptop, telefon, etc.

Nu mai zic de concedii, sigur ai vrea sa mergi sa te relaxezi undeva, asa ca practic o persoana simpla, cheltuie peste 2 milioane de euro in toata viata sa. Nu mai punem la socoteala cat mai cheltuie parintii pana ajungi pe picioarele tale. Pe de alta parte am aflat cam cat ai putea sa imprumuti de la o banca – nu-ti da ea atatia bani, dar teoretic vorbind, ai putea lua un milion si apoi sa le dai banii cu taraita inapoi.

câți bani cheltui

Câți bani cheltuiești într-o viata

 

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.