Cati pensionari sunt in Romania

AM zis sa atac si problema asta, ca pana la urma e normal sa stim cati pensionari sunt in Romania in acest moment. Nu am datele la zi, adica la 16 mai 2020, insa am datele de anul trecut, cand in tara noastra se plateau pensii pentru 5.180.000 de batrani si pensionari speciali [ aici lista e lunga, dar nu e momentul sa analizam asta acum ]. Pe de alta parte avem staitistica pentru cei ce platesc la pilonul doi, pentru pensie: peste 7,5 milioane. Adica chiar daca din cotizatiile lunare nu se acopera 100% din necesitati – ma gandesc ca cel putin tot atatia platesc si pilonul I, pana la urma statul nu da din buzunar.

Cati pensionari sunt in Romania

Daca vrei sa faci un calcul e simplu, la salariul minim se platesc pentru pensii 525 de lei, la 3.000 de lei ar trebui sa achiti 750 de lei, iar daca esti norocos sa ai brut 1000 de euro, ai da la pensie 1200 de lei – cam cat e pensia medie in Romania acum. Statul si-a fundamentat bugetul pe un salariu mediu brut de 5.429 de lei! Adica o contributie medie la pensii de 1357 de lei lunar. Parca ar acoperi cheltuielile din raportul ala de 7,5 la 5,1 cat iese din datele oficiale. Atunci de ce mereu atata vanzoleala? Le-ar ajunge sa plateasca in medie 1964 de lei pensie romanilor!

La cati pensionari sunt acum in Romania si la cate persoane platesc pentru viitoarea pensie, banii ajung cu varf si indesat. Pentru ca am uita sa precizez: pensia minim garantata de stat este 704 lei! Aud ceva din spate gangurind?

Pensia minima in Romania

Cati pensionari sunt in Romania in 2020

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.