Ce imi place si ce nu la noul WordPress

De curand WordPress a primit un nou UpDate, air ca sfat general ar fi acela ca e mai ok sa va puneti mereu ultima versiune a unui CMS, Plugin, etc. Asta daca tineti la site-ul vostru, ca sa nu plangeti prea tare pe urma. Cum aflu ce versiune de WordPress am pe site? Pai daca ai acces la fisere, vezi fisierul version.php, acolo scrie versiunea – la mine e 4.6.1 parca, am uitat deja. Cam joasa fata de ce e nevoie, dat eu ma folosesc de aranjerea justify pe intreg documentul, ca altfel ar trebui sa ma muncesc la fiecare paragraf. Nu mai zic ca sunt adeptul editorului clasic – bine, pentru asta exista un plugin si gata.

Ce imi place si ce nu la noul WordPress

Sincer sa fiu cred ca o sa trec si eu la versiunea 5.3.2 de WordPress, pentru ca mai importanta e securitatea decat comoditatea. Am vazut ca oricum se fac treceri automate, tot se schimba versiunile si daca stai tu asa ca nea Gogu fara sa faci nimic. Adica se gandesc ei la tine daca tu dormi. Nu mai zic ca la un moment dat nu o sa mai mearga plugin-urile cu versiuni vechi, sau invers [ daca ai nu stiu ce instalat de 10 ani si nu s-au mai modificat versiunile ].

Deci cum am zis momentan si la versiunea 5.3.2 merg pe editorul clasic, ca e mai placut si mai intuitiv – o fi obisnuinta, ca asta cu blocurile ma cam face sa fiu reticent. Culmea este ca ar fi cazul sa-mi fac o copie de instalare WordPress mai noua, desi se face apoi imediat actualziarea dupa instalare. Ce nu-mi place? Ca imi pune iarasi temele alea ale lui implicite si trebuie sa le sterg manual. Cam atat, in rest e ok si m-am obisnuit cu noile chestii introduse. Sunt chiar super ok, mai flexibile decat la versiunile mai vechi.

WordPress

Ce îmi place și ce nu la noul WordPress

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.