Ce invatam din cazul Alexandrei din Caracal?

M aintreba cineva ieri: ce invatam din cazul Alexandrei din Caracal? Nimic! OK, ea a sunat la 112, astia nu au facut mai nimic sa o gaseasca, apoi cica politistii au stat la poarta cateva ore, pana la ora sase, sa nu-l sperie pe suspect. Asa si? Daca intrau cu trei ore mai devreme o salvau? La intrebarea asta nu raspunde nimeni! Ce am inteles eu din atatea discutii? Ca Alexandra a fost surprinsa de infractor in timp ce vorbea la talefon. A treia oara!

Ce invatam din cazul Alexandrei din Caracal?

Ma intreb daca mai iau fetele autostopul de azi inainte! Eu unul nu mai iau la ocazie de mult, de cand am schimbat masina. Pur si simplu nu mai vreau huse rupte, seminte, etc. in masina. OK, la Caracal nu prea ai de ales, am inteles ca nu prea sunt masini regulate sa te duca la oras. Revenind la politie. Daca astia se miscau repede, poate fata scapa, zic si eu. Daca operatorul ii zicea lui Gheorghe Dinca: uite astia au ceva sa-ti zica la telefon. Ai castigat la Loto, vin in 10 minute sa-ti dea premiul! Poate ca era mai ok!

Stiu din proprie experienta, cand am ramas blocat pe munte noaptea. Eu le ziceam ca vai de mine, ei ma mutau de la unu la altul, pana am aflat ca mai pine suni direct la numarul 0SALVAMONT si gata! Nu mai povestesti de 10 ori pana ramai fara baterie ce si cum. Acum e tardiv si cu siguranta data viitoare ne prinde iar nepregatiti.

Opinie personala: decat sa vaneze infractori de duminica – adica noi astia de am trecut pe galben, am pus centura in timp ce deja incepusem deplasarea, sau sa ne vaneze din boscheti, nu mai bine canalizeaza banii contribuabililior la astfel de cazuri? Cum procedam eu?

A) intrebam adresa de acasa, sunam parintii, incepeam imediat cautarile. B) De la primul apel ii ziceam: piteste telefonul si lasa-l deschis, suntem pe drum! C) Gata, pana se apuca ala sa faca ceva eram pe felie si/sau o puneam pe Alexandra in legatura cu psiholog/expert care sa-i zica cum sa actioneze. Parca erau mai multe sanse sa o salveze, dar cui ii pasa de salvat oameni, cand aici e vorba de bani si politica?

Gheorghe-Dinca-Caracalj

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.