Cei mai bogati oameni din lume

Am mai scris despre Glenn Stearns, averea lui fiind estimata la cateva miliarde de dolari [ numai din vanzarea majoritatii actiunilor la firma sa a incasat 2,2 miliarde de dolari ], insa protagonistul de la Miliardar sub acoperire nu este nici macar in primii 20 cei mai bogati oameni din lume. Pe prima pozitie este Jeff Bezos cu peste 131 de miliarde [ chiar si dupa ce a dat o mare parte din avere sotiei la divort ], fiind prima persoana care a depasit pragul de 100 de miliarde conform revistei Forbes.

Cei mai bogati oameni din lume

Multa vreme pe prima pozitie in topul miliardarilor a fost Bill Gates, care si-a donat jumatate din avere cedand astfel fondatorului Amazon locul unu. Donatia cofondatorului Microsoft de 63 de miliarde de dolari, l-a facut sa cada o singura pozitie. Pe locul trei se afla tot un american, Warren Buffett – cu o avere estimata la 82,5 miliarde de dolari. La 89 de ani este cel mai varsnit miliardar din lume, urmat de francezul Bernard Arnault, a carui avere depaseste 76 de miliarde de dolari.

Nu o sa completam lista cu fiecare miliardar, o sa ii amintim in treacat pe cativa din Top 20, locul cinci este ocupat de mexicanul Carlos Slim Helu, cofondatorul Zara – spaniolul Amancio Ortega, locurile urmatoare revenind din nou americanilor prin Larry Ellison de la Oracle si arhicunoscutul Mark Zuckerberg de la FaceBook. Asadar tot americanii au cele mai mari averi din lume, chiar daca printre ei se mai amesteca si un indian precum Mukesh Ambani, a carui avere este estimata la 50 de miliarde de dolari.

Frantuzoaica Francoise Bettencourt Meyers si familia ei [ cunoscuti datorita holdingului  L’Oreal ] au aproximativ 49,3 miliarde de dolari. O avere impresionanta, care evident ii face invidosi pe multi alti bogati ai planetei. Pe locul 20 se afla un chinez, Ma Huateng – acesta este presedintele Tencent Holdings, ceea ce ne arata ca vin chinezii din urma cu viteza [ desi averea sa este de „doar” 38,8 miliarde de dolari ].

Cei mai bogați oameni din lume

Cei mai bogați oameni din lume

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.