Concurs O lada de bere

Concursul „o lada de bere” a luat o amploare la care multi nu se asteptau, poate si datorit afaptului ca la inceput multi nu credeau ca se pot lasa antrenati intr-o „batalie” de resurese SEO. Totusi in cele cateva zile de la demararea concursului lucrurile s-au schimbat. Multi si-au dorit fie sa castige o lada de bere fie sa demonstreze ca „pot” mai mult decat altii.

Concurs O lada de bere

Cel mai interesant blog legat de concurs mi se pare acesta, desi implementarea lui in reteaua My.Opera poate aduce si avantaje dar si dezavantaje. O concluzie se poate trage totusi de la inceput. Fara o sustinere „din spate” postarile de pe My.Opera nu au o viata lunga pe internet. Chiar daca la inceput primesc un oarecare avantaj fata de alte variante, devin repede „istorie”. Nu pot spune ca nu sunt si eu tentat sa incerc varianta de promovare oferita de respectivul portal, dar raman la parerea ca e munca facuta in zadar.

Un rezultat de durata se poate obtine doar daca strategia de promovare este cu adevarat un acoerenta, chiar daca pentru inceput valoarea unui site, blog sau articol nu este apreciata de motoarele de cautare, care fiind conduse de programe, sunt foarte putin flexibile, chiar in cazul despre care discutam acum, o lada de bere nu poate fi considerat un keyword cu o concurenta prea mare, deci lupta se da de fapt intre autoritatea domeniului, iar pentru nisa general, My.Opera se poate considera o platforma buna, pe care Google se pare ca o ia in seama, Dar de ce de exemplu, wikipedia ofera primul rezultat pentru bere? Evident pentru ca  google dar si alte motoare de cautare dau mai multa importanta la ceea ce se scrie pe Wiki decat ce poate scrie un simplu bloger.

Proiectele despre o lada de bere pe o platforma oarecare, wordpress, blogger sau My.Opera nu pot fi considerate de motoarele de cautare mai mult decat niste simple discutii pe o retea de socializare. Desigur cu o strategie coerenta SEO se pot obtine rezultate interesante, dar totusi, nu poate fi considerat ceva credibil un blog pe o retea free de genul acesta.

Sfatul meu in ceea ce priveste promovarea este sa va axati pe domenii puternice cu un PA si PD ridicat, daca e posibil peste 50, un pagerank de minim 3 sau chiar 4, si veti avea rezultate mult mai bune. Nu va lasati pacaliti de rezultate de moment, un blog nou pe care motoarele de cautare le imping initial in fata, lasand astfel timp detinatorului sa-si dovedeasca valoarea. Altfel orice site nou s-ar naste „mort” cu sau fara o lada de bere pusa la bataie intr-un concurs.

Urmarirea performantelor unui site/blog trebuie facuta pe o durata de mai mult de sase luni, primele luni fiind decisive, este adevarat, dar nu neaparat atat de importante incat sa pozitioneze o lada de bere pe primul loc „pe viata”. Motoarele de cautare ofera pentru „contiut proaspat” un punct in plus, adica o stire mai noua decat alta se considera a avea un mic avantaj, dar retineti „mic” in cateva ore este posibil sa dispara definitiv din primele 20 de pagini.

In concluzie, probabil ca la concursul „O lada de bere” va avea castig de cauza un blog facut pe My.Opera, iar cum inscrierile se termina pe 25, aceea e ziua in care va trebui sa creati blogul, sperand ca „noutatea” lui va prevala in fata link-urilor postate de concurenti pentru sustinere. Interesanta abordarea celor ce au incercat YouTube pentru promovare, sau cei ce au cumparat un domeniu nou, fix pe keywordul pus la bataie. Succes baieti, aratati ca puteti, probabil ca cel ce va castiga va fi declarat „erou SEO”, dar eu asi lua in consideratie in acest concurs doar site-uri „non” free. Caci daca ai vaea suficient timp, ai putea castiga cu articolul de pe Wikipedia, dar nu cred ca mertul e 90% personal, ci mai degraba acel 10%, pentru alegere si munca.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.