Conductor sau mecanic de locomotiva?

Stai sa vezi treaba, vine nepotul si ma intreaba: tataie cum se numeste cel ce conduce trenul? Pai repede zic eu conductor, ca uitasem ca asta este de fapt nasul de la tren. Asadar ar fi trebuit sa zic mecanic de locomotiva, dar si aici stau si ma intreb: oare de ce-i mecanic si nu conductor de locomotiva? Iata ca deja sunt si eu in ceata si nepotul, cautam pe net raspunsul corect si nu gasim ceva credibil.

Conductor sau mecanic de locomotiva?

Ca sa aflu raspunsul corect am cautat la meserii la CFR asa am aflat ca evident mecanicul de locomotiva conduce trenul, iar conductorul zis si nasul, da bilete sau mai exact controleaza daca ai bilet cand circuli cu trenul. La cum merg trenurile la noi in tara ma bucur ca am masina, ca sincer sa fiu nu as putea sa merg atatea ore de la Arad la Constanta.

Pe vremea studentiei am mers cu nasul – adica cu conductorul, cum este corect – de mi-au sarit capacele, evident pentru ca nu aveam bani de bilet zi de zi, iar naveta nu ma lasau sa fac ca depaseam cica distanta, doua statii de la mine la Bucuresti. Alte vremuri, ma si intreb daca acum mai da cineva bani la nasul de tren, studentii merg gratis – cred ca asta a fost lovitura sub centura pentru conductori! Dar si la ce trenuri avem, chiar ma intreb ce leafa or avea angajatii de la CFR. Hai ca am mai lamurit ceva azi.

Mecanic de locomotiva

Conductor sau mecanic de locomotiva?

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.